Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

0

Σενάρια για τον Μπαντάκ
Η υποβολή της παραίτησης Μπαντάκ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν από καιρό προετοιμασμένη. Οι ακριβείς λόγοι βέβαια δεν ήταν γνωστοί, αλλά λέγονται πολλά. Αρκετά βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας κι άλλα στο επίπεδο της προσωπικής εκτίμησης των γεγονότων του Μπαντάκ.
Λέγονται διάφορα, μέχρι και πως θα είναι υποψήφιος με άλλον δημοτικό συνδυασμό. Το σενάριο για υποψηφιότητα με κάποιο κόμμα αποκλείεται διότι στην περίπτωση αυτή η αποχώρησή του θα γινόταν ομαλά και με αναφορά στο γεγονός χωρίς να «σπάσουν» οι σχέσεις με τον Τσέπελη.
Ο χρόνος τελικά θα δείξει τι ακριβώς σκεφτόταν με την αποχώρησή του ο Μπαντάκ.
Γ.Δ.


Βανδαλισμού συνέχεια
«Έχω απηυδήσει με αυτόν ή αυτούς που συστηματικά βανδαλίζουν το εκκλησάκι στο Μονοπάτι της Ζωής ή προκαλούν φθορές σ’ αυτό».
Το δικαιολογημένο παράπονο και παράλληλα η οργή για την επανάληψη των πράξεων αυτών σε βάρος ενός χώρου, δεν γίνεται από έναν συμπολίτη μας που μας το εξέφρασε σήμερα (χθες).
Τα ίδια συναισθήματα διακατέχουν και άλλους πολλούς συμπολίτες οι οποίοι απορούν με τη νοοτροπία αυτή κάποιων δραστών, προφανώς τσιγγάνων, να ανοίξουν το παγκάρι και να πάρουν τα όποια κέρματα, αν υπάρχουν, προξενώντας ζημιές σ’ ένα έργο ανθρώπων που δούλεψαν εκεί με αγάπη, εθελοντισμό και αίσθημα προσφοράς.
Γ.Δ.


Περαστικά
Ξαφνικά, απρόοπτα και χωρίς εμφανή λόγο, κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του ο Γιώργος Μπατζακίδης. Ευρισκόμενος στο κρεοπωλείο του, ξαφνικά ένιωσε να μειώνεται η δυνατότητα αναπνοής, να πνίγεται λόγω έλλειψης οξυγόνου.
Προσέτρεξε προς το φαρμακείο του Νίκου Λεοντή. Εκεί αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, του χορήγησαν αυτό που έπρεπε και του σύστησαν άμεση μετάβαση στο Νοσοκομείο όπως και έγινε.
Εκεί διαγνώστηκε με έντονο αλλεργικό σοκ. Ακολούθησε άμεση παρέμβαση από τον γιατρό Παρτσαλίδη και επανήλθε σιγά-σιγά στην κανονικότητα της πλήρους ανάνηψης.
Έτσι έληξε η περιπέτεια του αγαπητού Γιώργου Μπατζακίδη. Του ευχόμαστε περαστικά όπως όλοι βέβαια.
Γ.Δ.


Λοιπόν, πότε οι εκλογές;
Περιμέναμε ν’ ακούσουμε τη συζήτηση την Τετάρτη στη βουλή για να κάνουμε την δική μας προσωπική διάγνωση ως προς την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών.
Να ακούσουμε κυρίως τον Μητσοτάκη, διότι αυτός έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, και να προσεγγίσουμε τι κρυβόταν πίσω από τις λέξεις.
Ο Μητσοτάκης λοιπόν κατηγορηματικώς έκλεισε το θέμα για εκλογές στη λήξη της τετραετίας.
Ο Τσίπρας από την πλευρά του ζήτησε άμεση προσφυγή.
Συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω; Τέλος Σεπτεμβρίου πάμε για εκλογές. Απλά δεν ανακοινώνονται από τώρα για να μη διαλυθεί το γνωστό ελληνικό δημόσιο που ευκαιρία ψάχνει να πάει σε διακοπές από τώρα.
Γ.Δ.


Τέλος στην εκλογολογία
Τέλος στην εκλογολογία έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα σε συνέντευξη του είπε πως εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και όχι τον Σεπτέμβριο όπως ζητά πιεστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και πως είναι έτοιμος να αναλάβει το πολιτικό ρίσκο ενός δύσκολου  χειμώνα ενεργειακής κρίσης παρά να θέσει σε κίνδυνο την σταθερότητα της χώρας. Είναι και η πιο υπεύθυνη  επιλογή. Όπως όλα δείχνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θα εκλεγεί με το νόμο της απλής αναλογικής οπότε η χώρα θα κυβερνηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι ότου γίνει κάποια συμφωνία κομμάτων ή αν αυτό δεν καταστεί δυνατό μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν σε ένα διάστημα 40 ημερών.  Αυτό σημαίνει πολιτική αστάθεια σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στο ναδίρ με πιθανό ένα θερμό επεισόδιο. Ο υπεύθυνος πολιτικός δεν παίρνει αποφάσεις για εκλογές με βάση τι συμφέρει το κόμμα του δημοσκοπικά αλλά με βάση τα συμφέροντα της χώρας.
Μ.Ξ.


Τουριστική αισιοδοξία
Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι, ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο κι ας φροντίσουμε σα νομός ν’ αξιοποιήσουμε την ευκαιρία της τουριστικής έκρηξης που παρουσιάζεται φέτος.
Ναι, αναλογικά, η Ξάνθη συμμετέχει κι αυτή στο ζωντάνεμα του τουρισμού στην περιφέρεια την περίοδο του Καλοκαιριού.
Βήμα – βήμα, χρόνο το χρόνο το τουριστικό κύμα αυξάνεται στο νομό μας το καλοκαίρι, κερδίζει πόντους έναντι της Θάσου και της Καβάλας.
Εάν δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές στις παραλίες μας, οι επισκέπτες από τους γείτονες Βουλγάρους και Ρουμάνους θ’ αυξηθούν και θα γίνει τότε το παραλιακό μας μέτωπο τουριστική επιλογή.
Γ.Δ.


Ξεχωρίζουμε
Το μυστικό όμως στον τουρισμό με ανθρώπινο πρόσωπο είναι να έχεις επισκέπτες όλο τον χρόνο, όλες τις εποχές. Ο μονοθεματικός τουρισμός για μια περιοχή κρύβει κινδύνους που δεν υπάρχουν στον πολυθεματικό.
Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή η Ξάνθη μας παρουσιάζει ακριβώς και προσφέρει αυτές τις ιδιαιτερότητες, θα πρέπει εκεί, σ’ αυτό το πλεονέκτημά της να ποντάρει.
Εντελώς περιγραφικά αναφέρω τον Παραδοσιακό Οικισμό μας, το Νέστο, τις λίμνες με κορυφαία τη Βιστονίδα, τα βουνά με τον μεγαλύτερο καταρράκτη, τα Μουσουλμανικά μνημεία, το παζάρι του Σαββάτου, την ορεινή πομάκικη περιοχή, τα Μοναστήρια μας, τα γαστριμαργικά μας είδη και είδη διατροφής, τα ορεινά μας μονοπάτια και την πλουσιότερη πανελλαδικά χλωρίδα και πανίδα στην οροσειρά της Ροδόπης. Θεωρώ πως όλα τα παραπάνω αρκούν για ν’ αναδείξουν την μεγάλη διαφορά και τον πλούτο της Ξάνθης.
Τελευταίο άφησα σκόπιμα τον παράγοντα «άνθρωπο». Οι Ξανθιώτες δεν συγκρίνονται στο θέμα της φιλοξενίας, της ανθρωπιάς και της ανοιχτής καρδιάς και αγκαλιάς.
-Ιδού λοιπόν πεδίον λαμπρόν για τον τουρισμό.
Γ.Δ.


Τετράποδοι εθελοντές αιμοδότες
Παρότι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης, ξαφνιάστηκα ευχάριστα όταν πληροφορήθηκα πως υπάρχουν τετράποδοι (σκυλιά) εθελοντές αιμοδότες!
Έτσι, πληροφορήθηκα από δημοσίευμα της καλής συναδέλφου Κομοτηνής «Παρατηρητής» ότι ο εκεί Σύλλογος φίλων Αδεσπότων πως έχει κατ’ επανάληψη χρησιμοποιήσει τετράποδους φίλους τους για να δώσουν αίμα και να σωθούν άλλα σκυλιά που είχαν ανάγκη λόγω τραυματισμών ή άρρωστων που έπρεπε να τους γίνει μετάγγιση.
Χάρηκα, μετά το αδικαιολόγητο ξάφνιασμα, για τα αθέατα αυτά ζώα, φίλους μας τετράποδους εθελοντές αιμοδότες.
Γ.Δ.


Δεν γνωρίζουν τον Τσέπελη καλά
Σε γνωστή τοπική εφημερίδα δημοσιεύθηκε η «είδηση»  πως ο Μανώλης Τσέπελης σκέφτεται να αποσυρθεί και να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.
Προφανώς η «είδηση»  είναι κατασκευασμένη για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς, αυτούς της προσωπικής αποχώρισης από την ενεργό δράση λόγω της παραίτησης του Σιαμπάν Μπαντάκ.
Ευσεβείς πόθοι βέβαια, που θα παραμείνουν σ’ αυτό το επίπεδο. Κι αυτό διότι οι εμπνευστές του σεναρίου αυτού, λίγο ή ελάχιστα γνωρίζουν τον Μανώλη Τσέπελη και το μέταλλο που είναι φτιαγμένος.
Ερωτηθείς ο Τσέπελης από την στήλη, απάντησε λιτά: «Ραντεβού τον Οκτώβριο του 2023. Εγώ θα είμαι εκεί. Κάποιοι άλλοι δεν θα είναι».
Συμπέρασμα: Πολλά απίθανα θα διαβάσουμε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Γ.Δ.


Οικόπεδο με χόρτα επί της Δημοκρίτου – Κίνδυνος πυρκαγιάς
Μεγάλο κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς μέσα στην πόλη είναι τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα ή και οικόπεδα που είναι γεμάτα χόρτα τα οποία τέτοια εποχή είναι ξερά. Κι είναι πολλά. Ένα απ’ αυτά και το οικόπεδο στην γωνία της Δημοκρίτου. Όπως φαίνεται στην φωτογραφία τα χόρτα έχουν θεριέψει τόσο που έχουν κάνει κατάληψη και το πεζοδρόμιο! Όμως ο ιδιοκτήτης  δεν το έχει καθαρίσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις όπως προβλέπει ο νόμος πρέπει να το καθαρίσει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και να στείλει τον λογαριασμό στον  ιδιοκτήτη. Αλλά και ο δήμος δεν το έχει καθαρίσει. Και είναι σε κεντρική οδό της πόλης και όχι κάπου απόμερα.   Ας ελπίσουμε να το κάνει σύντομα γιατί αν πιάσει φωτιά εκεί θα γίνει …μπουρλότο όλη  περιοχή δίπλα στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…