Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Πράσινο» φως σε 2.393 φωτιστικά σημεία του δήμου Μύκης

«Πράσινο» φως σε 2.393 φωτιστικά σημεία του δήμου Μύκης

0

Υπεγράφη η σύμβαση αναβάθμισης του συστήματος φωτισμού με λαμπτήρες led, με την εταιρεία “Dasteri Systems AE”

 

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 και ώρα 13΄00’ μ.μ., ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν και ο Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας “DASTERI SYSTEMS A.E.” κ. Γιάννης Δαστερίδης, υπέγραψαν τη σύμβαση εκτέλεσης της Προμήθειας με τίτλο : “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ LED & ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ”.

Στη σχετική της ανακοίνωση η δημοτική αρχή αναφέρει: «πρόκειται για το έργο αναβάθμισης φωτισμού του Δήμου το οποίο έχει ως στόχο την ολική αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων, με νέα υψηλής τεχνολογίας “έξυπνα” φωτιστικά και λαμπτήρες τύπου LED. Η τόσο σημαντική για τον Δήμο και τους Δημότες επένδυση, περιλαμβάνει την αντικατάσταση 2.393 φωτιστικών σημείων με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία 2.393 νέων υπερσύγχρονων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου Led, συμπεριλαμβανομένης της 10ετούς εγγύησης/συντήρησης καλής λειτουργίας από τον Ανάδοχο. Τα “έξυπνα” φωτιστικά τύπου LED φέρουν προεγκατάσταση για μελλοντική χρήση συστήματος διαχείρισης φωτισμού».

Ο Δήμαρχος Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν δήλωσε : “Η Δημοτική Αρχή εν μέσω της ενεργειακής κρίσης η οποία ταλαιπωρεί την Χώρα, προχωρά στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού Έργου υποδομής το οποίο θα απολαμβάνουν οι πολίτες για τις επόμενες δεκαετίες. Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το φωτιστικό δίκτυο του Δήμου σε όλη την γεωγραφική του έκταση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών. Η συγκεκριμένη επένδυση θα εξασφαλίσει την αναβάθμιση του φωτισμού, παρέχοντας στον Δήμο βελτίωση του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος (Μείωση Εκπομπών Ρύπων CO2) και εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας ύψους άνω του 60%. Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στον Δήμο μας την προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτήσεις πρωτοποριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών.” Η Διοίκηση του Δήμου, έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, προχώρησε στην υλοποίηση της επένδυσης αντικατάστασης φωτισμού, εφαρμόζοντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με μόχλευση του κόστους υλοποίησης της Προμήθειας – Εγκατάστασης και 10ετους εγγυημένης λειτουργίας όλου του φωτιστικού εξοπλισμού από τον ιδιωτικό τομέα (πλήρη χρηματοδότηση της επένδυσης από τον Ανάδοχο). Με την 12/2022 Πράξη προσυμβατικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εγκρίθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση της καινοτόμου αυτοχρηματοδοτούμενης επένδυσης Προμήθειας αντικατάστασης/αναβάθμισης του παλαιού φωτιστικού εξοπλισμού, με αποπληρωμή της Αναδόχου εταιρίας σε χρονικό διάστημα 9ετίας από το ενεργειακό όφελος και τον μηδενισμό του κόστους συντήρησης που προκύπτει υπέρ του Δήμου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…