Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πράσινη σαλάτα με σταφύλι και χαλούμι

Πράσινη σαλάτα με σταφύλι και χαλούμι

0

-1 γαλλική σαλάτα

-1 λόλα ρόσα (είναι το μωβ σγουρό μαρούλι)

-1 ματσάκι ρόκα

-λίγο σπανάκι baby

-1 φλιτζάνι του τσαγιού ρώγες από σταφύλι σουλτανίνα

-3 κουταλιές της σούπας κάσιους, ωμά, ανάλατα

-230 γραμμάρια χαλούμι

-Λίγα φύλλα δυόσμου

Για το dressing:

–  8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα γλυκιά

-2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

-1 κοφτή κουταλιά της σούπας μέλι ή πετιμέζι

-Αλάτι

Φτιάχνουμε το dressing ως εξής: Σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά, βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μας. Κατόπιν κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να γίνει η σάλτσα μας παχύρευστη. Αν δούμε ότι το μέλι δεν έχει λιώσει καλά, τότε με ένα κουτάλι ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ομογεννοποιηθεί το μείγμα.

Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε με τα δάχτυλα των χεριών μας τις πρασινάδες. Προσοχή. Δεν χρησιμοποιούμε το μαχαίρι σε αυτού του είδους τα λαχανικά!!!

Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καμία λιπαρή ουσία. Από πάνω ρίχνουμε μερικά φυλλαράκια δυόσμου ολόκληρα. Αφήνουμε το χαλούμι στη φωτιά να βγάλει όλο το νερό του. Μόλις το υγρό εξατμιστεί και ροδίσει το τυρί από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε να πάρει χρώμα και από την άλλη. Μόλις ξεροψηθεί, είναι έτοιμο και το αποσύρουμε από τη φωτιά τοποθετώντας το σε ένα πιάτο. Το κόβουμε σε λωρίδες.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα λαχανικά μας και τα περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια μας να πάει παντού η σάλτσα.

Κατόπιν τοποθετούμε τη σαλάτα μας σε μια ωραία ρηχή πιατέλα. Σκορπίζουμε από πάνω τις ρώγες του σταφυλιού και τα κάσιους. Τέλος εναποθέτουμε όμορφα τις λωρίδες του τυριού και σερβίρουμε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια -200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου…