Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πολιτιστική «απόδραση» στη Σύρο για το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

Πολιτιστική «απόδραση» στη Σύρο για το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

0

Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στα Χρούσσα

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης συμμετείχε στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώθηκε στα Χρούσσα της Σύρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με συμμετοχές από διάφορα μέρη της χώρας μας.

Το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, μαζί με μέλη και φίλους του, μετέβη στην πανέμορφη Σύρο, όπου η ξανθιώτικη ομάδα ξεναγήθηκαεσε διάφορα μέρη του νησιού. Θαύμασε τα όμορφα αρχοντικά, επισκέφθηκε τον οικισμό στην Άνω Σύρο, τον καθολικό καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου αλλά και το Δημαρχείο, κτισμένο από τον Τσίλερ, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου  Νικολαου, καθώς και το υπέροχο θέατρο Απόλλων, της Ερμούπολης, κτισμένο τον 19ο αι.. Παράλληλα πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί τα μέλη του ΛτΕ Ξάνθης έτυχαν θερμής υποδοχής και ενδιαφέρουσας ξενάγησης από την Πρόεδρο και τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου στο πανέμορφο αρχοντικό του Λ.Ε.Σύρου.

Όπως περιέγραψε το ΛτΕ Ξάνθης: «Στις 3 Ιουλίου η Χ.Ο. χορεύει  και μαγεύει! Οι θεατές εντυπωσιάζονται από τις θρακιώτικες φορεσιές, και χειροκροτούν  γεμάτοι θαυμασμό για τους θρακιώτικους χορούς. Αρκετοί ήταν αυτοί που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους σχετικά με τους χορούς και τις φορεσιές , ενώ συγχαίρουν το δάσκαλο κ. Αθανασιάδη Κυριάκο για την άψογη και επιβλητική παρουσία του χορευτικού τμήματος με το οποίο χορεύει ως επικεφαλής.Το ΛΕΞ  συγχαίρει με τη σειρά του το χοροδιδάσκαλο, αλλά και τους χορευτές και χορεύτριες του, που επάξια υπηρετούν και προβάλλουν τον πολιτισμό της Θράκης μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…