Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραδέχεται την αστοχία με το σποτ στα τουρκικά ο δήμαρχος

Παραδέχεται την αστοχία με το σποτ στα τουρκικά ο δήμαρχος

0

Μ. Τσέπελης: «Δυστυχώς, μια αναπτυξιακή ενέργεια για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, προκάλεσε δικαιολογημένη αντίδραση. Ζητώ προσωπικά συγγνώμη»

Εκφράζει ενόχληση για τις κατηγορίες που δέχθηκε ως προς τα αισθήματα φιλοπατρίας του. Απαντά με φωτογραφία του με τους εύζωνες στην Ξάνθη. Αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Ξάνθης απολογείται δημόσια για το διαφημιστικό σποτ στα τουρκικά που προκάλεσε ευρείες αντιδράσεις, καθώς ανέφερε την Ξάνθη, με την τουρκική της ονομασία İskeçe.

Μετά τη δήλωση παραίτησης του Ηλίας Ασκαρίδη, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, αποδίδοντας ωστόσο, το ατόπημα σε συνεργάτες του, ο δήμαρχος Ξάνθης προέβη σε δημόσια δήλωση με την οποία αποδέχεται τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ωστόσο εκφράζει την ενόχλησή του για τις κατηγορίες που δέχθηκε για τα αισθήματα φιλοπατρίας του και γι’ αυτό επέλεξε να συνοδεύσει τη δήλωσή του με φωτογραφία του με τους εύζωνες κατά την παρουσία τους στην Ξάνθη για την 100η επέτειο των Ελευθερίων της πόλης.

Θυμίζουμε ότι έντονα αντέδρασαν ο Σάββας Μελισσόπουλος, ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος και ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου (μέσω της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ) για το συμβάν αποδίδοντας κατηγορίες «διασυρμού» της πόλης και «εφιάλτη» για το συμβάν. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε άμεσα και δημόσια την απόσυρση του σποτ αναφέροντας, μεταξύ άλλων, «αυτό δεν είναι λάθος… είναι έγκλημα, είναι σκέτος εφιάλτης», ενώ ο αρχηγός της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» ζήτησε από το δήμαρχο να δεχθεί την παραίτηση του Ηλία Ασκαρίδη, αναφέροντας: «τέτοιο αλαλούμ πάντως, τέτοια κατάντια και παρακμή δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της, πρώτη φορά βλέπουμε στην Ξάνθη. Ο διασυρμός της πόλης μας δυστυχώς δεν έχει τέλος, αφού εκτός των άλλων φανερώνει και μια τεράστια ανεπάρκεια και αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να χειριστεί ακόμα και απλά ζητήματα…».

Πάντως, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους πολίτες από την πλειονότητα και τη μειονότητα, «κατέβασαν» το θόρυβο αποδεχόμενοι αμέσως ή εμμέσως ότι πρόκειται για μια γνωστή ονομασία στους πολίτες της γείτονος που περιλαμβάνεται σε ένα προωθητικό μήνυμα και ότι, και αν ατόπημα, δεν αποτελεί θέμα «εθνικής σημασίας» και «ανθελληνισμού» από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Σημειώνουμε ότι Παπαχρόνης και Λύρατζης δεν εκφράστηκαν δημόσια για το θέμα.

Η δήλωση του δημάρχου

Στη δήλωσή του ο δήμαρχος Ξάνθης αναφέρει: «Η ανάρτηση του διαφημιστικού τουριστικού σποτ, στην τουρκική γλώσσα από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, εμπεριείχε ένα σημαντικό ατόπημα.

Ενδεχομένως, σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη κουλτούρα, το ατόπημα να μην θεωρούνταν καν ατόπημα.

Ωστόσο, ζούμε σε μια εποχή και σε μια περιοχή, που καθημερινά δεχόμαστε τις αναθεωρητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας του 2022.

Δυστυχώς, μια αναπτυξιακή ενέργεια για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, προκάλεσε δικαιολογημένη αντίδραση.

Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου για το ατόπημα και την προκληθείσα αναστάτωση.

Οφείλω, όμως να επισημάνω ότι η προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου, ως ενός δημοσίου προσώπου, που δήθεν δε σέβεται τον όρκο που έδωσε για την άσκηση των καθηκόντων του και κυρίως για την υπηρέτηση της πατρίδας, εκθέτει αυτούς που υπηρετούν τη χειρότερη μορφή λαϊκισμού.

Τους απαντώ με τη φωτογραφία των Ευζώνων, που προσωπικά έφερα στην πόλη μας, συμβολικά, κατά την πρώτη δημόσια εκδήλωση της θητείας μου.

Την απελευθέρωση της πόλης μας και την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό Κορμό. Για πάντα».

Για υποκρισία κατηγορεί τον Γ. Χατζηθεοδώρου η δημοτική αρχή, με φωτογραφία που αποτυπώνει τον τρόπο που «συστήνεται» ο Χ. Ζεϊμπέκ χρησιμοποιώντας το όνομα İskeçe

Σφοδρή αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής με τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή το σποτ μεταξύ της δημοτικής αρχής και της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ. Η τοπική οργάνωση του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια και απουσία έργων, προσθέτει: «εδώ ήρθε να προστεθεί και ο διασυρμός της Ξάνθης, από την αγραμματοσύνη των διοικούντων. Σε μια προσπάθεια, όχι να προβάλλουν τον θεσμό των Γιορτών αλλά να επιβεβαιώσουν τον μεγαλοϊδεατισμό τους, κατάφεραν να ακυρώσουν ακόμη και την επίσημη εξωτερική πολιτική». Και σημειώνει: «αλλά κι αν ακόμη η «αστοχία» οφείλεται σε άγνοια, εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα για την υπεύθυνη αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων της πόλης, από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Οι αποδιοπομπαίοι τράγοι δεν κρύβουν τη βαριά πολιτική ευθύνη, η οποία βαραίνει μόνο τον ίδιο.  Μία πολιτική ευθύνη την οποία είτε πρέπει να αναλάβει η Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας  πως στηρίζει τον ανεπαρκή και πλέον επικίνδυνο δήμαρχο, είτε να απεμπολήσει, παίρνοντας ξεκάθαρα θέση στον διασυρμό και τις επικίνδυνες οδούς που άνοιξε η δημοτική αρχή. Ιδού κύριοι η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Η στάση του Πόντιου Πιλάτου στην προκειμένη περίπτωση απλώς επιβεβαιώνει την ταύτιση με τον εκλεκτό του κόμματος, τον Μανώλη Τσέπελη».

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τη δημοτική αρχή, η οποία χρεώνει κριτική «αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοπική οργάνωση. Όπως αναφέρει: «και ξαφνικά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε με τα δημοτικά μας ζητήματα… «Πρωτόγνωρο», με δεδομένο, ότι το κόμμα είτε στην Ξάνθη είτε στην… Καλαμπάκα λειτουργεί παγίως ως αξιωματική αντιπολίτευση, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. Σε κεντρικό επίπεδο, δηλαδή… Όμως, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Είτε ως τομή είτε ως φάουλ -αυτό θα κριθεί εσωκομματικά- η Νομαρχιακή του στην Ξάνθη εκδίδει ανακοίνωση με την οποία, επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ… εθνικοφροσύνης και χαλαρότητας -το τελευταίο σε μεγάλες δόσεις, μια και είναι στο στοιχείο του… Ξαφνικά, ο κ. Χατζηθεοδώρου, δια του Γραφείου Τύπου, κουνάει το δάχτυλο στη δημοτική αρχή και… εκθέτει το κόμμα που τον «εκθρέφει»… Όμως, γιατί μπαίνει σε τέτοιο κόπο -και προφανώς, σε περιπέτειες; Μα, γιατί δεν μπορεί να καταπιεί το… χουνέρι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, στις 15 Ιουλίου. Κι όχι τόσο το «καθάρισμα» από τον Φανουράκη για την «υψηλή πολιτική ανάλυση» στο φουμπού, περί του XANTHI MASTERS με το απεχθές «ΑΝΟΗΤΟΙ», που εξέθεσε και κόμμα και τον εαυτό του ως δημόσιο και θεσμικό πρόσωπο, όσο για το γεγονός ότι δεν κουνήθηκε φύλλο από την πλευρά των 4άρων… Οι συμπορευόμενες παρατάξεις τον άφησαν εκκωφαντικά μόνο… Κι ο Χατζηθεοδώρου δεν αντέχει να είναι -κυρίως να φαίνεται- καημένος και παραπονεμένος… Οπότε, κατά την προσφιλή του τακτική βρήκε… απάγκιο στο «άλλο μαγαζί». Που προφανώς το θεωρεί ιδιοκτησία του… Κι είπε να κάνει το… «κομμάτι του»… Γιατί, είναι πλέον γνωστή η θεσμική του στάση, αλλά και η θεσμική του… σκέψη. Κι επειδή, αυτά τα τελευταία, μοιραία, αποτυπώνονται στο… χαρτί, το ερώτημα που καλείται να απαντήσει (αν και ρητορικό) είναι: γιατί δε μαζεύεις πρώτα τον βουλευτή σου που ’χει κάνει την τουρκική ονομασία… ψωμοτύρι; Που αν και βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου δίνει το… στίγμα; Οικτρός και εκτεθειμένος, για άλλη μια φορά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανταρσία στην ΑΜΘ: Κυβέρνηση και Περιφέρεια καταστρέφουν ό,τι έμεινε ζωντανό στη Δαδιά

Η παράταξη παίρνει θέση για το θέμα των αδειοδοτήσεων αιολικών πάρκων μέσα στα καμένα Η πα…