Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Οι ευχαριστίες του δημάρχου Μ.Τσέπελη μετά το τέλος του XANTHI MASTERS 2022 – «Του χρόνου GRAND SLAM»!

Οι ευχαριστίες του δημάρχου Μ.Τσέπελη μετά το τέλος του XANTHI MASTERS 2022 – «Του χρόνου GRAND SLAM»!

0

Ένας νέος θεσμός γεννιέται στην Ξάνθη

Η τρίτη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος beach volleyball που διοργανώθηκε στην Ξάνθη, το διάστημα 14-17 Ιουλίου ανέδειξε τη δίψα των Ξανθιωτών -και όχι μόνο- για τη διοργάνωση επίσημων αθλητικών διοργανώσεων που θα οδηγούν στην πόλη μας τον ιδιαίτερο κόσμο του αθλητισμού και θα στρέφει το ενδιαφέρον στην περιοχή μας.

Το τεστ ήταν επιτυχές. Μια εξαιρετική διοργάνωση υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, αλλά και τη φροντίδα μιας έμπειρης δημοτικής αρχής που έθεσε τον μηχανισμό του Δήμου σε επαγρύπνηση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ευόδωση του εγχειρήματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος οι κερκίδες γέμιζαν με θεατές που παρακολουθούσαν με ζωηρό ενδιαφέρον τους αγώνες -μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους περισσότερους.

Χαρακτηριστικό της απήχησης που είχε το τουρνουά είναι οι ασφυκτικά γεμάτες κερκίδες την πρώτη μέρα, παρά το γεγονός ότι διεξάγονταν οι προκριματικοί αγώνες, οι οποίοι, συνήθως, δεν προσελκύουν, πολύ κοινό.

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και οι λόγοι είναι προφανείς: το «πραγματικό γήπεδο»: να σημειωθεί ότι τηρούσε όλες τις προδιαγραφές και τα πρωτόκολλα που απαιτούνται για τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων, ενώ, με απόφαση δημάρχου, η ειδική άμμος θα μεταφερθεί στο γήπεδο της ΑΣΠΙΔΑΣ, όπου θα διαμορφωθεί εκεί ένα γήπεδο μπιτς βόλεϊ, η συμμετοχή μεγάλων αθλητών και φυσικά, η ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς, χωρίς εισιτήριο και ζωντανά, το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρουν οι αθλητές στην άμμο…

Και ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, αντάξιο της κλάσης τους. Οι αθλήτριες και οι αθλητές έδωσαν πραγματική μάχη στην άμμο, προσφέροντας στο κοινό μεγάλες συγκινήσεις, που ανταπέδιδαν με χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού για τα επιτεύγματα των αθλητών επί τω έργω…

Δυναμική η παρουσία των χορηγών της πόλης μας, που για άλλη μια φορά «έβαλαν πλάτη» για την Ξάνθη. Οι εκπρόσωποί τους έδωσαν το «παρών» την τελευταία μέρα παρακολουθώντας τους αγώνες, συμμετέχοντας με όλους τους συμπολίτες μας στη μεγάλη γιορτή. Κύριος Χορηγός The Espressonist, με τον Κώστα Καραμπάση, και επίσημοι χορηγοί Vodafone, με τη Χριστίνα Καρολίδου, αλλά και τα Figli Sports.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, στο τέλος των απονομών των μεταλλίων και των βραβεύσεων χθες βράδυ, έκανε λόγο για ένα «ανεπανάληπτο θέαμα, τόσο σε αθλητικό, όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο», υπογραμμίζοντας την ανάγκη των δημοτών να επιστρέψουν στην κανονική ζωή, όπως τη γνωρίζουν και την επιθυμούν, προ πανδημίας.

Ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας όλες τις μέρες του τουρνουά και υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά, θα υπάρξει καλύτερη πρόβλεψη, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια περισσότεροι συμπολίτες μας.

Συνεχάρη τους αντιδημάρχους του που «έκαναν, όπως πάντα, πολύ καλή δουλειά», τους χορηγούς, που έδειξαν, για άλλη μια φορά, έμπρακτα, το ενδιαφέρον τους, αλλά και τους εθελοντές, «που αποτελούν τη Δύναμη της Ξάνθης».

Ευχαριστίες στον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, αλλά και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης που υποστήριξε άρτια τον τομέα της ασφάλειας των αγώνων, καθώς και το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης.

Ιδιαίτερη μνεία στα «παιδιά του Ερμογένη» που συνέδραμαν με ενθουσιασμό, συνέλλεξαν εμπειρίες, ενισχύοντας με τον πιο «ζωντανό» τρόπο, το όνειρο να παίξουν κι αυτά μπροστά στους συμπολίτες τους, κάποια μέρα…

Τέλος, ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, για την άψογη οργάνωση και την πολύ καλή συνεργασία, καθώς, όπως είπε, το τουρνουά της Ξάνθης είναι η αρχή για τη συνέχιση και την εξέλιξη των συνδιοργανώσεων, μεταξύ ΕΟΠΕ και Δήμου Ξάνθης.

Του χρόνου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσέπελης, στην Πλατεία Δημοκρατίας, η Ξάνθη θα φιλοξενήσει τους διεθνείς αγώνες beach volleyball.

Με απόφαση της ΕΟΠΕ, μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το XANTHI MASTERS 2022, η διοργάνωση του χρόνου αναβαθμίζεται σε GRAND SLAM με τη συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό.

Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση και μια ακόμα δυναμική περίοδος ξεκινάει για την Ξάνθη, για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου και των πολιτών της.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …