Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέος Οργανισμός, νέο project για τον τουρισμό στην ΑΜΘ

Νέος Οργανισμός, νέο project για τον τουρισμό στην ΑΜΘ

0

Με απόφαση του περιφερειάρχη Χ. Μέτιου ξεκινά η συγκρότηση του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στην ΑΜΘ

 

 

Επικεφαλής με συντονιστικό ρόλο  ο περιφερειακός σύμβουλος Μ. Αμοιρίδης. Μιλά στο «Ε» για τις δράσεις και τους στόχους του νέου εγχειρήματος

 

Ένα νέο εργαλείο για την ανάδειξη και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειάς μας μέσα από μια σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα έχει στα χέρια της η περιφέρειά μας. Πρόκειται για τον Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στην ΑΜΘ, που έλαβε το «πράσινο φως» για την συγκρότησή του από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο οποίος έθεσε ως επικεφαλής συντονιστή του εγχειρήματος τον περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης κ. Μιχάλη Αμοιρίδη. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για  μια ιδέα που υπήρχε σαν προγραμματικός σχεδιασμός και τώρα με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Χ. Μέτιου τίθεται σε τροχιά υλοποίησης αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαβούλευσης με όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν που θα συνδιαμορφώσει  το πλαίσιο και τις στοχευμένες δράσεις.

Ένα νέος οργανισμός για τον Τουρισμό στην ΑΜΘ σε τροχιά συγκρότησης

Μιλώντας στο «Ε» για το νέο εγχείρημα ο κ. Αμοιρίδης  το χαρακτήρισε «πρωτοποριακό»: «Είναι μια πολύ σπουδαία απόφαση του περιφερειάρχη μας. Υπήρχε σαν σχεδιασμός να δημιουργηθεί ένας Φορέας για την προώθηση του τουρισμού στην περιφέρειά μας μέσα από την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της οικονομίας. Ένα νέο εργαλείο για τον τουρισμό ευέλικτο και λειτουργικό που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο,  θα εισηγείται  παρεμβάσεις, θα παράγει  αποτέλεσμα έχοντας ως στόχο όχι  απλά την προβολή και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος αλλά και διαχείρισή του τουριστικού αποθέματος , τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για  την τοπική κοινωνία».

Δράσεις και στόχοι

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αμοιρίδης αναφερόμενος στην λειτουργία του νέου Οργανισμού: «Για παράδειγμα διαπιστώνουμε ότι για να ενισχυθεί ο περιπατικός τουρισμός στους Τοξότες θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας ποδηλατοδρόμος και δύο μονοπάτια. Μπορούμε να εισηγηθούμε στις τεχνικές υπηρεσίες αίτημα για  την διάνοιξή τους . Επίσης για την ενίσχυση της λειτουργικότητας του αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων κάποιο αίτημα, να διερευνήσουμε αν τα προϊόντα που προωθούνται στους ξένους στην Θάσο είναι τοπικά ώστε να ενισχύεται η τοπική οικονομία. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις και πολλές ακόμη όπως παράδειγμα με τις αεροπορικές εταιρείες. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δράσεων που μπορούμε να αναπτύξουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Θα ξεκινήσει διαβούλευση με τους ιδιώτες

Οι κανόνες λειτουργίας του νέου Οργανισμού θα συνδιαμορφωθούν μέσα από την διαβούλευση με τους ιδιώτες και θα τεθούν σε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο. Ο Οργανισμός θα μπορεί να έχει χρηματοδότηση από την περιφέρεια αλλά και άλλα προγράμματα και θα αξιοποιεί  καλές πρακτικές και τεχνογνωσία από αντίστοιχους Φορείς  που υπάρχουν στο  εξωτερικό ενώ ΄στην χώρα μας είναι αντίστοιχα είναι πολύ πρώιμο στάδιο γι αυτό και η απόφαση του περιφερειάρχη για την συγκρότησή του έχει το πρωτοποριακό στοιχείο όπως προείπε ο κ. Αμοιρίδης. Τους επόμενους μήνες η διοίκηση της περιφέρειας θα ξεκινήσει συσκέψεις με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου για  να καταγράψει ζητήματα και προτάσεις που θα ενταχθούν στο πλαίσιο δράσης του οργανισμού. Να σημειώσουμε ότι η αρχική ιδέα για την σύσταση ενός Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού είχε διατυπωθεί από τον πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο στο πλαίσιο της συνεργασίας της περιφέρειας ΑΜΘ με το σωματείο για  την πολιτιστική διαδρομή της  αρχαίας Εγνατίας οδού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Για τον κ. Σχοινά, αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στην Θράκη με την ιδιότητα του Αντιπρο…