Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενέργεια Νέες αιτήσεις για ανεμογεννήτριες σε Λειβαδίτη και Θηλιά

Νέες αιτήσεις για ανεμογεννήτριες σε Λειβαδίτη και Θηλιά

0

Παρέμβαση από τον Βασίλη Γεωργιάδη για τις αρνητικές συνέπειες σε περιοχές που επιλέγονται για αδειοδότηση

Νέες αιτήσεις για ανεμογεννήτριες κατατέθηκαν τον Ιούνιο του 2022 για χορήγηση αιτήσεων παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ και σε αυτές περιλαμβάνονται περιοχές της Ξάνθης και των Σατρών του δήμου Μύκης.

Ο Βασίλης Γεωργιάδης, ορειβάτης και επί μακρό φίλος των βουνών της Ξάνθης, σε δημόσια παρέμβασή του τονίζει ότι για μια ακόμη φορά υπάρχει ενδιαφέρον για ανάπτυξη αιολικών επενδύσεων στην περιοχή του Λειβαδίτη, ενώ για πρώτη φορά υποβλήθηκε και αίτηση για τη Θηλιά.

Όπως σημειώνει: «και ενώ είπαμε ότι ηρεμήσαμε λίγο από τις αιτήσεις ανεμογεννητριών στην περιοχή μας, εμφανίζονται ξαφνικά νέες αιτήσεις που αφορούν πάλι την περιοχή του Ερμάριου στον Λειβαδίτη αλλά για πρώτη φορά και αίτηση στην περιοχή της Θηλιάς. Η αίτηση για την περιοχή του Ερμάριου έγινε από την εταιρία ΑΙΟΛΟΣ ΣΑΠΩΝ στις 29/06/2022 και για την περιοχή της Θηλιάς όπως επίσης και για τις περιοχές Ζωοδόχος, Στήριγμα και Πανέρι που αφορούν όλες αυτές τον Δήμο Ξάνθης από την εταιρία ΜΠΕΘ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ στις 30/06/2022». Ο ίδιος επισημαίνει ακόμη ότι οι εταιρείες έχουν την πρακτική να κάνουν πρώτα αίτηση για μία μόνο ανεμογεννήτρια «για να δουν τι αντίδραση θα υπάρξει από πολίτες και από συλλόγους και στη συνέχεια αν περάσει να κάνουν αίτηση και για άλλες» και συμπληρώνει: «θα πρότεινα στους ντόπιους μηχανικούς που δίνουν στεγνά περιοχές για να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι να προσέχουν τι κάνουν γιατί όλα αυτά θα τους έρθουν μπούμερανγκ στο κεφάλι τους κάποια στιγμή και σίγουρα θα την πληρώσουν τα παιδιά μας».

Μάλιστα, παρατηρεί ότι «στο αιολικό εργοστάσιο που έχουμε στην περιοχή μας πάνω από τα Κιμμέρια από τις 9 ανεμογεννήτριες που υπάρχουν ήδη οι 3 είναι χωρίς έλικες εδώ και μήνες. Πράσινη ανάπτυξη και κουραφέξαλα μετά σου λένε!».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ενέργεια
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…