Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα συνεδρίαση της ΠΕΔ ΑΜΘ για το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη

Νέα συνεδρίαση της ΠΕΔ ΑΜΘ για το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη

0

Τη δέσμευση που έλαβε από τον πρωθυπουργό ώστε να μην προχωρήσει καμία ενέργεια χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, υπενθύμισε ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών

Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με θέμα την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη και την τη Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η συνεδρίαση του οργάνου αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης της Ορεστιάδας η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και συγκλήθηκε ύστερα από την  πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου, με σκοπό να θέσει ευρύτερα και σε επίπεδο ΠΕΔ ΑΜΘ το κρίσιμο θέμα των χρυσωρυχείων όπως αυτό ανέκυψε μετά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από την πλευρά του δήμου Μαρώνειας Σαπών σημειώνεται ότι, ο Δήμαρχος επέδωσε, κατά την επίσκεψη στην περιοχή από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη του επέδωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών κατά της εξόρυξης και απέσπασε την υπόσχεση του ότι δεν θα προχωρήσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

«Παρόλα αυτά  η ΠΕΔ ΑΜΘ με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης της αποφάσισε να προχωρήσει σε έγκυρα και έγκαιρα βήματα αξιοποιώντας εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό και ενισχυμένα νομικά επιχειρήματα ώστε να καταρρίψει κάθε τέτοια προσπάθεια για την εξόρυξη χρυσού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…