Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μπανιώτης, Τερζόγλου: Το Θρακιώτικο δίδυμο μιλάει για τη διοργάνωση

Μπανιώτης, Τερζόγλου: Το Θρακιώτικο δίδυμο μιλάει για τη διοργάνωση

0

«Το Masters στη Ξάνθη θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ σε όλη τη Θράκη»

Στο νούμερο 1 της πανελλήνιας βαθμολογίας βρίσκονται οι Ραφαήλ Μπανιώτης, Γιώργος Τερζόγλου μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν στο Open της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Το δίδυμο από τη Θράκη πλέον μετράει αντίστροφα για το τουρνουά Masters στη πλατεία Δημοκρατίας στη Ξάνθη (14-17 Ιουλίου), με τον Γιώργο Τερζόγλου να δηλώνει ανυπόμονος για τη διοργάνωση στη πόλη του, ενώ ο Ραφαήλ Μπανιώτης τόνισε το πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση Xanthi Masters για την ανάπτυξη του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

«Έχει γίνει φέτος μία πολύ καλή προσπάθεια για να ανέβουν επίπεδο τα τουρνουά και οι παροχές. Οι συνθήκες για τους αθλητές έχουν βελτιωθεί και αυτό βοηθάει τις ομάδες να κάνουν μία παραπάνω προσπάθεια. Τα έξι χρόνια που αγωνιζόμαστε μαζί με τον Γιώργο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το επίπεδο ανεβαίνει και όλο και περισσότερες ομάδες συμμετέχουν» ήταν το πρώτο σχόλιο του Ραφαήλ Μπανιώτη που μαζί με τον Γιώργο Τερζόγλου εκτός από συμπαίκτες στην άμμο, έχουν αγωνιστεί μαζί και στη σάλα στο τοπικό σωματείο της Ξάνθης, τον Ερμογένη.

«Παρά το γεγονός ότι φέτος είναι μία δύσκολη χρονιά για εμάς, κυρίως λόγω κάποιων τραυματισμών και αποχή από τις προπονήσεις είμαστε μέσα στους στόχους μας. Θέλουμε μετά τη Ξάνθη να πάμε και στα τελικά στον Άγιο Νικόλαο και να κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία και να πετύχουμε ό,τι καλύτερο» συμπλήρωσε και κλείνοντας αναφέρθηκε στα οφέλη που έχει η Θράκη με το τουρνουά Μasters στη Ξάνθη.

«Είναι σημαντικό που η Ξάνθη μπήκε στο χάρτη του μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα. Η διοργάνωση θα κάνει πολλά παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα και να δουν τις αρετές του. Σε κάθε διοργάνωση που πάμε να παίξουμε ο στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο. Κανείς δεν παίζει για να χάσει και θα παλέψουμε. Μακάρι στο μέλλον και άλλες περιοχές της Θράκης να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ξάνθης για να αναπτυχθεί το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ ακόμα περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος της πόλης θα αγκαλιάσει το τουρνουά όλες τις ημέρες».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τερζόγλου, ο οποίος έχει και καταγωγή από τη Ξάνθη δεν έκρυψε τη χαρά του που η πόλη του θα φιλοξενήσει μία μεγάλη διοργάνωση της άμμου.

«Εννοείται πως χαίρομαι που η Ξάνθη μπαίνει δυναμικά στο μπιτς βόλεϊ. Το ήθελα αρκετό καιρό και είναι μεγάλη η χαρά που θα στηθεί ένα γήπεδο μπιτς βόλεϊ στη κεντρική πλατεία της πόλης. Γίνονται προσπάθειες στη Ξάνθη για την ανάπτυξη του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ και η συγκεκριμένη διοργάνωση θα βοηθήσει στη περαιτέρω ανάπτυξή του. Όπως είπε και ο Ραφαήλ μακάρι και άλλες πόλεις στη Θράκη να πάρουν παράδειγμα και να διοργανώσουν και αυτές τουρνουά μπιτς βόλεϊ όπως στο παρελθόν» είπε ο 27χρονος αθλητής και στη συνέχεια έκανε τον μέχρι στιγμής απολογισμό της ομάδας του στο πανελλήνιο σιρκουί 2022.

«Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, με πολλές ομάδες να παίζουν και εκτός Ελλάδας. Το καλεντάρι φέτος είναι αρκετά δυνατό και μόνο θετικό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα τουρνουά γίνονται σε μεγάλες πόλεις και σε κεντρικά σημεία που είναι πιο εύκολα προσβάσιμα για τον κόσμο. Ο στόχος μας είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε τουρνουά και μακάρι να πρωταγωνιστήσουμε αρχικά στο Masters της Ξάνθης, για να είμαστε στη καλύτερη δυνατή κατάσταση στα τελικά του Αγίου Νικολάου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…