Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μουσικό ταξίδι στην παράδοση με τη συναυλία του Σταύρου Σιόλα στη Νέα Κεσσάνη

Μουσικό ταξίδι στην παράδοση με τη συναυλία του Σταύρου Σιόλα στη Νέα Κεσσάνη

0

«Ήρθε η ώρα να τραγουδήσω με συγκίνηση, εκεί που έπαιζα τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων», είπε συγκινημένος ο τραγουδοποιός

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, στη Νέα Κεσσάνη ή όπως τη λέμε εμείς οι ντόπιοι Πλαστήρια, απολαύσαμε μια υπέροχη συναυλία με τη μαγική και ταξιδιάρικη φωνή  του Σταύρου Σιόλα!

Οι μουσικοί που τον συνόδευαν ήταν η Ευγενία Πανταζόγλου, (γκάιντα-κλαρίνο), η Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο) και ο Γιώργος Παππάς (λαούτο-μαντολίνο) στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Δήμου Αβδήρων “Δημοκρίτεια 2022”

Το κοινό, σχεδόν όλων, των μουσικών είναι η καταγωγή τους, η Ξάνθη μας.

Ο Σταύρος Σιόλας, τι να πω γι’ αυτόν τον καταπληκτικό τραγουδοποιό, τον ήχο της φωνής του, τον τρόπο που παιχνίδιζε με τις νότες,  την αμεσότητα με το κοινό του,  την απλότητα του χαρακτήρα του, την ωραιότητα της ψυχής του…

Θα μείνω σε αυτό που μας είπε στην αρχή της συναυλίας: “Ήρθε η ώρα να τραγουδήσω με συγκίνηση, εκεί που έπαιζα τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων! Στην πατρίδα του πατέρα μου, τη Νέα Κεσσάνη Ξάνθης! Ένα μαγικό χωριό στις όχθες της Λίμνης Βιστονίδας”.

Η Ευγενία Πανταζόγλου, που κατάγεται από τα Άβδηρα, γνωστή και μη εξαιρετέα για τις συμμετοχές της σε μουσικές μπάντες της πόλης μας, μας ξεσήκωσε με τη γκάιντα της, κάνοντάς μας να ονειροπολήσουμε σε θρηίκιους ήχους, αν και λόγω υγρασίας,  μιας και πρόκειται για “ζωντανό” μουσικό όργανο, βράχνιαζε, όπως ο τραγουδοποιός ανέφερε.

Η Ευαγγελία Μαυρίδου, που κι αυτή κατάγεται από την πόλη μας,  από τον ένα γονέα,  τα δάχτυλα της οποίας χόρευαν πάνω στα πλήκτρα του πιάνου, αν και άμαθη στα κουνούπια του κάμπου μας…

Ο μόνος “ξένος”, ας μου συγχωρεθεί η έκφραση, ήταν ο Γιώργος Παππάς,  που όμως έδεσε τόσο πολύ με την παρέα των τριών που κι αυτόν τον νιώσαμε “δικό μας παιδί”,  με τη ζεστασιά του λαούτου του μας άγγιξε την ψυχή!

Ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση και όχι μόνο, που κανέναν δεν άφησε ασυγκίνητο!

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!

Να.Μα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…