Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μια Θράκη που αλλάζει, είδε με ικανοποίηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μια Θράκη που αλλάζει, είδε με ικανοποίηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0

Συναντήθηκε με τους τοποτηρητές μουφτή και προέδρους των βακουφικών επιτροπών ευχόμενος Καλό Μπαϊράμ

«Χρέος μας είναι η νέα γενιά να αποδειχθεί καλύτερη από εμάς και να πρωταγωνιστήσει σε μία Ελλάδα που θα διακρίνεται», σημείωσε στην τελετή εγκαινίων των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Μαρωνείας-Κομοτηνής


Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θράκη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης  επισκέφθηκε την Κομοτηνή το πρωί της Παρασκευής 8/7. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν κατά την περιοδεία του  ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης,οι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος. Ειδικότερα, στις 9.30 το πρωί έδωσε το παρών  στα εγκαίνια των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, στους Προσκυνητές.

Εγκαίνια στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, στους Προσκυνητές

«Η κατασκήνωση Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής είναι αυτή που έφτιαξε το ‘’εξοχικό’’ της σπίτι  για τα παιδιά της, για τη νεότητα. Η στοχοθεσία αυτού του έργου  είναι εκτός από την ξεκούραση να δώσει κι εφόδια  σε αυτά τα παιδιά, στους νέους, στα Ελληνόπουλα, ώστε να γίνουν καλύτεροι από εμάς και να γράψουμε από κοινού  μία ιστορία αξία των προγόνων μας ,αλλά και τα ίδια τα παιδιά μας να γράψουν καλύτερη ιστορία από εμάς».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος σημείωσε: «ένα έργο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με σκοπό να  συμβάλει στο έργο της Τοπικής Εκκλησίας για το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά και τους εφήβους.Για την ολοκλήρωση του έργου που κόστισε συνολικά 2.000.000 ευρώ συμβολή είχαν ο Γενικός Γραμματέας της τότε Κεντρικής Περιφέρειας και οι τρεις  Αντιπεριφερειάρχες. Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος παραχώρησε το οικόπεδο, ο Άρης Γιαννακίδης ενέταξε το έργο χρησιμοποιώντας τις μελέτες της Μητρόπολης με αρχικό προϋπολογισμό 3,4 εκ.ευρώ ,στη συνέχεια ο αείμνηστος Παυλίδης συνέχισε την  υλοποίηση και τέλος επί της δικής μας διοίκησης ,το 2018 η κατασκευή του έργου ολοκληρώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιπλέον η προμήθεια του εξοπλισμού».

Ο πρωθυπουργός με τη σειρά του ανέφερε: «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω νέα, χαμογελαστά πρόσωπα, τα οποία ήδη φιλοξενούνται σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Ένας τόπος ψυχαγωγίας, χαράς, αλλά και μάθησης. Θέλω να πω στα παιδιά να κρατήσουν ‘’ζωντανές’’ τις αναμνήσεις από αυτές τις εμπειρίες τους στην κατασκήνωση. Νομίζω πως αυτές οι εμπειρίες θα σας συνοδεύουν για μία ολόκληρη ζωή». Ακόμη τόνισε, «η Θράκη αλλάζει! Εμείς παρέχουμε την  απαραίτητη στήριξη, τα κεφάλαια, το όραμα, το σχέδιο, ώστε σήμερα η Θράκη να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μία Ελλάδα που διαρκώς αλλάζει. Αυτό είναι μία απόδειξη στην προσπάθειά μας να καταδείξουμε πως αυτά που λέμε μπορούμε να τα κάνουμε και πράξη σε συνεργασία με την Περιφερειακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δηλαδή, να δρομολογούμε έργα ωφέλιμα για τους πολίτες και πρωτίστως για τη νέα γενιά. Χρέος μας είναι η νέα γενιά να είναι καλύτερη από εμάς και να μπορεί να πρωταγωνιστήσει  σε μία Ελλάδα που θα διακρίνεται!»

Ο κ. Μητσοτάκης λίγο πριν αναχωρήσει από τον χώρο των κατασκηνώσεων αντάλλαξε μηνύματα στήριξης με τα παιδιά και έπαιξε μπάσκετ μαζί τους μέσα σε κλίμα εύθυμο, με αισιοδοξία για την «επόμενη» μέρα που «χαράσσεται» από τις παιδικές παρουσίες.

Επίσκεψη στο Μουσείο Ξυλαγανής

Έπειτα,ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλαγανής, που ιδρύθηκε το 1981 από πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Ανατολικής Θράκης οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1922 και το 1924.Εκεί ξεναγήθηκε από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλαγανής, Μαρία Παπαδοπούλου, τον Δήμαρχο Μαρωνείας, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο και τον Βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ευχές στους μουφτήδες για την εορτή του Μπαϊραμιού

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στην αγορά της πόλης. Επισκέφθηκε το Γενί Τζαμί όπου είχε σύντομο διάλογο με τον τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής, Τζιχάντ Χαλήλ, τον τοποτηρητή Μουφτή Διδυμοτείχου, Οσμάν Χαμζά και τον τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης, Χεμσερή Νεζντέν και ευχήθηκε «όλα τα καλά μαζί με ευτυχία για όλους τους Μουσουλμάνους Έλληνες», για τη μεγάλη γιορτή Κουρμπάν Μπαϊράμ (Eid Al Adha). Επίσης, παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Ξάνθης, Χαλήλ Καράνταη, ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, Σελήμ Ισά και ο Πρόεδρος Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Διδυμοτείχου, Ιρφάν Μολλά.

«Ολη η Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Δεν θέλω να ξεχνάω ποτέ ότι ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν αυτός ο οποίος καθιέρωσε στην πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία στην Θράκη. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα», δήλωσε κατά την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός.

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…