Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Μέση επικινδυνότητα αλλά σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Ξάνθης  

Μέση επικινδυνότητα αλλά σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Ξάνθης  

0

Εφιστά την προσοχή των πολιτών ο διοικητής της Πυροσβεστικής  κ. Ε. Λιακόπουλος

 

Ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος λίγο έξω από τη Μέλισσα – Τραυματίστηκαν ελαφρά οι τρεις πυροσβέστες που επέβαιναν

 

 

Μάχη με τι φλόγες δίνουν οι  πυροσβέστες,  ο στρατός και όλος ο κρατικός μηχανισμός σ’ ένα τεράστιο μέτωπο στην Αττική που συνεχώς επεκτείνεται. Καίγονται δασικές εκτάσεις, σπίτια,  καταστρέφονται περιουσίες, εκκενώνονται οικισμοί. Τρόμος και απόγνωση αντικατοπτρίζεται στα μάτια των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και τα παραδίδουν στην επέλαση της φωτιάς Και φέτος όπως και πέρσι όπως και πρόπερσι οι πυρκαγιές είναι ο εφιάλτης του καλοκαιριού και δεν παραλείπει να κάνει την εμφάνισή του.

Δείκτης επικινδυνότητας 2 (Μέση επικινδυνότητα) –  Επί οδός η Πυροσβεστική Ξάνθης

Υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους  δυνατούς ανέμους αλλά και την ανευθυνότητα και ανεγκεφαλιά ή σκοπιμότητα των ανθρώπων αποτελούν το εκρηκτικό μίγμα της που πυροδοτεί την έναρξη μια πυρκαγιάς που αν δεν εντοπιστεί και δεν τεθεί υπό έλεγχο  μέσα στην πρώτη ώρα από την εμφάνισή της παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ολέθρια αποτελέσματα.

Επί  ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης αυτές τις μέρες δεδομένου ότι οι  θερμοκρασίες είναι υψηλές όπως και οι  άνεμοι κατά διαστήματα. Όπως μας ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης, Πύραρχος Ευάγγελος Λιακόπουλος οι άνεμοι χθες ήταν στα 4 μποφόρ ενώ κατά διαστήματα υπήρχαν ριπές ανέμων και ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν 2. «Αυτό βέβαια δεν μας εφησυχάζει. Είμαστε επί ποδός εφαρμόζοντας το επιχειρησιακό μας σχέδιο. Οι προβλέψεις είναι ότι  θα έχουμε καλύτερες συνθήκες τις επόμενες μέρες. Αυτό που λέμε είναι να προσέχει ο κόσμος. Ξέρουν όλοι ότι  απαγορεύεται το  αυτονόητο να ανάβουν φωτιές οι αγρότες στα χωράφια τους ή οποιοσδήποτε οπουδήποτε σε εξωτερικό χώρο». Σύμφωνα με τον Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς του Υπουργείου Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόσο για την Τέταρτη 20/7/2022 όσο και για σήμερα Πέμπτη 21/7/2022 η Ξάνθη είναι σε μέση επικινδυνότητα.

Ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος λίγο έξω από τη Μέλισσα – Τραυματίστηκαν ελαφρά οι τρεις πυροσβέστες που επέβαιναν

 

Ένα απρόοπτο  γεγονός που συνέβη το βράδυ της Τρίτης αναστάτωσε την Πυροσβεστική της Ξάνθης. Ειδικότερα ένα πυροσβεστικό όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη λίγο έξω από τη Μέλισσα, στην έξοδο προς Μάγγανα.

Από την ανατροπή τραυματίστηκαν οι τρεις πυροσβέστες που βρίσκονταν εντός του οχήματος οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως ο τραυματισμός τους ήταν ελαφρύς.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, η οποία ανέλαβε τη διευθέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και η Πυροσβεστική.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διενεργείται προανάκριση αρμοδίως.

Ο κ. Λιακόπουλος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους πυροσβέστες ενώ όπως ανέφερε το όχημα έχει υποστεί υλικές ζημιές και έχει δρομολογηθεί η άμεση επισκευή του ώστε να επιστέψει στην δράση του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…