Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Λ. Κακούρης: «Το ωραίο στη δουλειά μας είναι ότι από ρόλο σε ρόλο ‘μεταμορφωνόμαστε’»

Λ. Κακούρης: «Το ωραίο στη δουλειά μας είναι ότι από ρόλο σε ρόλο ‘μεταμορφωνόμαστε’»

0

Συνέντευξη με τον καταξιωμένο ηθοποιό και έναν εκ των πρωταγωνιστών της κωμωδίας «Η μεγάλη πλεκτάνη», ενόψει της παράστασης στην Ξάνθη στις 2/8

Ο τηλεοπτικός «Δούκας» των «Άγριων Μελισσών» περιγράφει τα πρώτα βήματά του στον χώρο του θεάτρου, τη θέση της κωμωδίας στην υποκριτική του σταδιοδρομία και τη στάση του απέναντι στις δυσκολίες σε μία συνέντευξη στο «Ε»

 

Η κωμωδία του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα, Jordi Galceran μεταφέρεται επί σκηνής σε μία παράσταση-εμπειρία με προορισμό… και την πόλη μας, την Τρίτη 2/8. Με αυτή την αφορμή ο διαπρεπής ηθοποιός, Λεωνίδας Κακούρης μιλά στο «Ε» για το θέατρο,τ ην κωμωδία, αλλά και για τη νέα παράσταση που «υπόσχεται» να κάνει το κοινό να γελάσει σα να μην υπάρχει αύριο!

Δεν χωρά αμφιβολία πως σε αυτόν τον άνθρωπο θαυμάζεις την καθαρότητα σκέψης, τη νηφαλιότητά του, όπως επίσης και την με ρεαλιστική νότα προσέγγισης των πραγμάτων.

Στο «Ε» εξηγεί για ποιο λόγο το τηλεοπτικό κοινό δυσκολεύεται να τον φανταστεί σε ρόλο κωμικό, μιλά για την επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες» εστιάζοντας στον ρόλο του Δούκα και τέλος, «ξετυλίγει» τις σκέψεις του για την παράσταση «Η μεγάλη πλεκτάνη» αποκαλύπτοντας τα βαθύτερα νοήματα.

 

«Ε»: Καταφτάνετε στην Ξάνθη στο πλαίσιο της περιοδείας σας και καλώς να μας έρθετε! Γνωρίζετε την πόλη, το κοινό της Ξάνθη; Έχετε ξαναέρθει;

Λ.Κ.: Έχω επισκεφθεί πολλές φορές την Ξάνθη με παραστάσεις. Είναι μία πάρα πολύ όμορφη πόλη. Θυμάμαι τα πολύ ωραία οικήματα, τα σπίτια. Απλώς, όπως πηγαίνουμε στις πόλεις, ουσιαστικά είναι σα να μην πηγαίνουμε. Ερχόμαστε για λίγες ώρες και μετά φεύγουμε. Οπότε μόνο μία «μυρωδιά» μπορούμε να πάρουμε.

«Ε»: Πώς προέκυψε η επιθυμία σας να ασχοληθείτε με το θέατρο; Πότε «μπήκε» στην ζωή σας;

Λ.Κ.: Σε πολύ νεαρή ηλικία. Ήδη από το σχολείο είχα οργανώσει κάποιες θεατρικές ομάδες. Στα χρόνια του λυκείου επίσης, κάναμε με έναν φίλο μου stand-up comedy σε ένα κοντινό café. Ξεκίνησα παράλληλα με τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο, αλλά τελικά η πλάστιγγα «έγειρε» στην πλευρά του θεάτρου.

«Ε»: Η κωμωδία τι θέση έχει στην επαγγελματική σας διαδρομή;

Λ.Κ.: Στο θέατρο έχω κάνει αρκετές φορές κωμωδία, όμως στην τηλεόραση ποτέ. Οπότε δε μου κάνει εντύπωση πως ο κόσμος ξαφνιάζεται με τη μεγάλη αλλαγή που βλέπει στην σκηνή. Αυτό είναι και το ωραίο της δουλειάς μας, ότι δηλαδή μπορούμε από ρόλο σε ρόλο να «μεταμορφωνόμαστε».

«Ε»: Πώς διαχειρίζεστε τις δυσκολίες στην ζωή σας; Τι σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε να προσπαθείτε για το καλύτερο;

Λ.Κ.: Η ζωή η ίδια! Έτσι ακριβώς όπως μπορεί να σε απογοητεύσει ταυτόχρονα δύναται να σου αποκαλύψει και τη θετική της όψη.

«Ε»: Ας περάσουμε τώρα και στον ρόλο του Δούκα που κληθήκατε να υποδυθείτε στις «Άγριες Μέλισσες». Έχετε δηλώσει στο παρελθόν πως θα προτιμούσατε έναν άλλο ρόλο και δη του Μιλτιάδη. Αναλύστε μας αυτή την σκέψη.

Λ.Κ. :Προέκυψε κυρίως από την ανάγκη μου να παίξω έναν ήρωα λίγο πιο θετικό!

«Ε»: «Η μεγάλη πλεκτάνη», λοιπόν φτάνει και στην πόλη μας μέσα από την οπτική του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα, Jordi Galceran. Μιλήστε μας για την υπόθεση και τους χαρακτήρες.

Λ.Κ.:Η ζωή απογοητεύει τον ήρωα, Ισίδρο Γκαλιάνα όταν αποκαλύπτεται ένα εξωφρενικό σκάνδαλο  περί χρηματισμού. Δηλαδή, στην πραγματικότητα η βίλα όπου διαμένει είναι τελικά δώρο ενός μηχανικού που δούλευε για το Υπουργείο. Στο μεταξύ η σύζυγός του έχει ερωτική σχέση με έναν δημοσιογράφο. Εκεί που νομίζει πως όλα έχουν τελειώσει, έρχεται η ζωή με τη μορφή της πλασιέ, Δήμητρας Ματσούκα για να ανατρέψει τα πάντα! Αισθάνεται πως είναι στον παράδεισο! Είναι, όμως;

«Ε»: Ποια  τα μηνύματα κοινωνική φύσεως που θεωρείτε πως θέλει να περάσει; Ποιες οι πολιτικές «αιχμές»;

Λ.Κ.: Υπάρχει ένα σκάνδαλο στο έργο. Το φαινόμενο της διαφθοράς. Κάτι διαχρονικό που απαντά σε όλες τις εποχές φτάνοντας και στο σήμερα. Μέσα από το έργο αποκαλύπτεται όλη αυτή η διαφθορά, η «σαπίλα» που υπάρχει στην κοινωνία. Από τη μία υπάρχουν πλούσιοι, καλοζωισμένοι, με όλες τις ανέσεις. Από την άλλη υπάρχουν και άλλοι που λόγω της κοινωνικής τάξης, της δυσπραγίας δεν μπορούν να αναδειχθούν, ακόμη κι αν έχουν τα προσόντα.

«Ε»: Ποιες είναι οι σκηνές που θα κάνουν το κοινό να γελάσει;

Λ.Κ.: Τα πρώτα γελάκια ξεκινούν ακόμα κι από την απόπειρα της αυτοκτονίας, γιατί δεν είναι έτοιμος να βάλει τέλος στην ζωή του. Έπειτα, με την εισβολή της πλασιέ που υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα που δεν αφήνει τον Υπουργό να πάρει ανάσα.

«Ε»:: Ευχαριστούμε! Σας αναμένουμε στην πόλη μας!

 

Πληροφορίες για την παράσταση

Χρόνος: Τρίτη 2 Αυγούστου

Τόπος: Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Ώρα έναρξης: 21.15

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση: 15 ευρώ

-Ταμείο: 20 ευρώ

-Εκπτωτικό (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, παιδιά, ΑμεΑ): 15 ευρώ

Σημεία προπώλησης:

-Βιβλιοπωλείο Πυργελή, Ανδρέου Δημητρίου 57, Τηλ. 2541072362

-Viva.gr

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…