Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ξάνθη: Δύο νέες συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

Ξάνθη: Δύο νέες συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

0

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 244,4 γραμμάρια κοκαΐνη,  3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και χρηματικό ποσό

Νεαρός άνδρας φέρεται να αποθήκευε τις ποσότητες στον ναρκωτικών στο σπίτι της κοπέλας. Πρόκειται για την τέταρτη επιχείρηση της Δίωξης μέσα σε ένα μήνα

«Φόρα» έχει πάρει το γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών Ξάνθης, που σε ένα μόλις μήνα εξιχνιάζει την τέταρτη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην Ξάνθη.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου συνελήφθησαν, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης δύο άτομα ελληνικής υπηκοότητας (ένας άνδρας και μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το γραφείο της Δίωξης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας, νεαρός, άνεργος γύρω στα 30 δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έχοντας ως συνεργό του τη γυναίκα, άνεργη επίσης, ίδιας περίπου ηλικίας, στο σπίτι της οποίας αποθηκεύουν – αποκρύπτουν τα ναρκωτικά προς διακίνηση.

Η επιχείρηση

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα δύο άτομα, διότι σε έρευνες που πραγματοποίησαν στα σπίτια τους, με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ‘VERA’ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

  • 12 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5.412,6 γραμμαρίων
  • 10 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 244,4 γραμμαρίων,
  • 2 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 25,2 γραμμαρίων,
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των 2.900 ευρώ και
  • κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

18 συλλήψεις σε ένα μήνα για διακίνηση ναρκωτικών στην Ξάνθη

Θυμίζουμε ότι α) στις 23/6 συνελήφθησαν σε οικισμό της Ξάνθης δύο άτομα διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποιμνιοστάσιό τους, εντόπισαν και κατέσχεσαν σαράντα δενδρύλλια κάνναβης και μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, β) στις 28/6 συνελήφθησαν 12 άτομα κατηγορούμενα ως μέλη οργάνωσης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση. Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 330,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2 γραμμάρια κοκαΐνης και μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και 3) στις 9/7 σε περιοχή της Ξάνθης συνέλαβαν δύο άτομα γιατί στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 9 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.253,3 γραμμαρίων και 1 συσκευασία με άγνωστη ουσία βάρους 34,2 γραμμαρίων.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…