Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κοινωνικός τουρισμός: Θα λάβουν το voucher όλοι οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση

Κοινωνικός τουρισμός: Θα λάβουν το voucher όλοι οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση

0

Έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (π. ΟΑΕΕ) του e-ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκαν 16.000 αιτήσεις, ενώ το πρόγραμμα αφορά σε 25.000 επιταγές, με συνολικό προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσει έλεγχος από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ώστε να διασφαλιστεί πως όλοι όσοι έχουν κάνει αιτήσεις είναι όντως συνταξιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όλοι όσοι είναι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ θα λάβουν την επιδότηση ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, καθώς δεν θα υπάρξει μοριοδότηση.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ  κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα στις νήσους Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις και στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της νήσου Σάμου έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%.

Και στο νέο πρόγραμμα ισχύουν αυξημένες τιμές επιδότησης, οι οποίες αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή. Επιπλέον, για τον μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η  αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …