Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κατοχύρωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων ζητά ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

Κατοχύρωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων ζητά ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

0

Με αφορμή τη γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. που προτείνει, υπό προϋποθέσεις, κατάργηση των ορίων ηλικίας

 Ο ΔΣΞ θυμίζει ότι στο παρελθόν ομόφωνη γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. για τους εκπαιδευτικούς των μειονοτικών σχολείων της Θράκης, δεν έγινε δεκτή από τρεις υπουργούς Παιδείας

Τις αντιρρήσεις του επί της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τα όρια ηλικίας, εκφράζει ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, καλώντας την Πολιτεία να προχωρήσει σε κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η σχετική ανακοίνωση του ΔΣΞ αναφέρει: «η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. σύμφωνα με την οποία καταργούνται τα μειωμένα όρια ηλικίας για μειωμένη σύνταξη με 25ετία το 2010, 2011 και 2012,  βάσει των νόμων  4336/2015 και 4337/2015, συμπεριλαμβάνεται σε ένα πλέγμα νόμων και διατάξεων της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που καταργούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα  των υπαλλήλων.

Η ερμηνεία αυτή του Ν.Σ.Κ. με την οποία προτείνεται η κατάργηση των ορίων ηλικίας  για όσους δεν τα είχαν συμπληρώσει μέχρι 32/12/2021 έρχεται σε  πλήρη αντίθεση με τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης ότι δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια και ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς, ανατρέποντας προς το χειρότερο το συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων στο δημόσιο είναι τεράστιες, καθώς παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τους ζητηθεί να προβούν στην ανάκληση των παραιτήσεών τους από την υπηρεσία.

Ζητούμε να μη γίνει αποδεκτή η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. από τον αρμόδιο Υπουργό και να προχωρήσει άμεσα  η κυβέρνηση σε όλες εκείνες τις απαραίτητες διαδικασίες και ενέργειες για την κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων  και τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, υπενθυμίζουμε, ότι και στο παρελθόν δεν είχε γίνει αποδεκτή από τρεις Υπουργούς Παιδείας, ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ επί τεθέντος ερωτήματος (Αριθμός Γνωμοδότησης  321/26 Αυγούστου 2009) για τους εκπαιδευτικούς των μειονοτικών σχολείων της Θράκης,  σύμφωνα με την οποία η υπηρεσία των εκπαιδευτικών αυτών της παρ. 16, άρθρο 1, του Ν. 2341/1995 θα πρέπει να υπολογίζεται  αυξημένη τόσο για τη μισθολογική και βαθμολογική τους εξέλιξη, όσο και για τη χορήγηση επιπλέον μορίων μετάθεσης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…