Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κατανομή μαθητών στα Γενικά Λύκεια από 11 έως 14 Ιουλίου

Κατανομή μαθητών στα Γενικά Λύκεια από 11 έως 14 Ιουλίου

0

Οδηγίες για τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

Με εγκύκλιο που εστάλη στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, το υπουργείο Παιδείας, ενημερώνει ότι η κατανομή των μαθητών/τριών της Α ́ Λυκείου σε Γενικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2022-2023 θα γίνει, όπως και τα προηγούμενα τέσσερα έτη, από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/school από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, και ώρα 8.00 έως και την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 και ώρα 23.59.

Οι υπεύθυνοι για τη χωροταξική κατανομή υπάλληλοι των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να συνδεθούν στην εφαρμογή με τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν οι Δ.Δ.Ε. στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να κατανείμουν τους/τις μαθητές/τριες με βάση την ταχυδρομική διεύθυνσή τους.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, οι αιτούντες/ούσες είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν τοποθέτηση σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω αλλαγής Διεύθυνσης κατοικίας, αφού την είχαν ήδη δηλώσει στη σχολική μονάδα τελευταίας φοίτησης, προκειμένου ο/η Διευθυντής/ντρια να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις στο ΠΣ myschool.

Ακόμη, προβλέπεται ότι, όσον αφορά στα Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά, Καλλιτεχνικά σχολεία και στα σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής στην αίτηση του/της μαθητή/τριας ανάμεσα στο αν θέλει να συνεχίσει να φοιτά στο ίδιο σχολείο ή σε άλλο ΓΕ.Λ.

Τα αποτελέσματα για τα Γενικά Λύκεια θα είναι ορατά σε όλους τους/τις χρήστες/στριες της εφαρμογής, μαθητές/τριες, κηδεμόνες και Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων από τη Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και ώρα 9.00 π.μ.. Από την ίδια ημέρα και μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 23.59, θα υπάρξει η δυνατότητα για τυχόν διορθώσεις από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περίπτωση που διαπιστωθούν λάθη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο διοικητής του Δ΄ Σ. Στρατού επισκέφθηκε το ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης

Παρόντες στη συνάντηση ήταν μέλη του Παραρτήματος και συμμαθητές του Στρατηγού από τη ΣΣΕ …