Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα ΚΑΣ: Πράσινο φως στην οριστική μελέτη για τον τύμβο Καστά

ΚΑΣ: Πράσινο φως στην οριστική μελέτη για τον τύμβο Καστά

0

Στόχος εντός του 2022 το ταφικό μνημείο να υποδεχθεί συγκεκριμένες ομάδες κοινού.

Τον στόχο εντός του 2022 το ταφικό μνημείο του τύμβου Καστά να υποδεχθεί συγκεκριμένες ομάδες κοινού εξέφρασε για ακόμη μία φορά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά την πρόσφατη ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου υπέρ των μελετών που αφορούν τη στατική μελέτη εφαρμογής και την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του κελύφους προστασίας του μνημείου.

Το κέλυφος θα έχει ως στόχο την προστασία του Χώρου από την υγρασία και τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι οι τοίχοι του έχουν ευαίσθητα επιχρίσματα και χρώματα, ενώ προστασίας χρήζουν και οι μαρμάρινες Σφίγγες. Παράλληλα θα εξασφαλίσει σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, με την επιπρόσθετη τοποθέτηση ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης για ολόκληρο το ταφικό μνημείο.

Σε ό,τι αφορά προβλήματα που προέκυψαν στις υπό εκτέλεση εργασίες διαμόρφωσης διαδρόμων και του υδραυλικού έργου από ακραίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή διευκρινίζεται ότι σημειώθηκαν περιορισμένες φθορές στα πρανή του τύμβου, χωρίς να προκληθεί φθορά στο ταφικό μνημείο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…