Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις “Η Τελετουργία του Αμανέ” στα αρχαία Άβδηρα

“Η Τελετουργία του Αμανέ” στα αρχαία Άβδηρα

0

Μια πρωτότυπη ιδέα και σύνθεση του μουσικού Ευγένιου Βούλγαρη, με την Σαβίνα Γιαννάτου σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις 19 και 20 Αυγούστου

 

Στο πλαίσιο του θεσμού ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η εταιρεία παραγωγής Creativa πραγματοποιεί συναυλία στα Αρχαία Άβδηρα στις 19 και 20 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00 με τίτλο “Η Τελετουργία του Αμανέ”. Η μουσική παράσταση είναι βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιδέα και σύνθεση του μουσικού Ευγένιου Βούλγαρη, με την Σαβίνα Γιαννάτου σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η συνθετική ιδέα της μουσικής παράστασης αφορά έναν αμανέ δομημένο πάνω σε έναν διαδραστικό αυτοσχεδιασμό ο οποίος συνδέεται με την ελληνική ποίηση της γενιάς του 30. Η μουσική θα κινηθεί τόσο στο πλαίσιο του ιστορικού/παραδοσιακού αμανέ όσο και πέραν αυτού, ανοίγοντας χώρο και σε πιο σύγχρονους και ελεύθερους μουσικούς πειραματισμούς. Στόχος είναι να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μουσειακή μουσική παράδοση αλλά για μια εν δυνάμει ζωντανή φόρμα, που μπορεί να λειτουργεί στο παρόν ακόμα και έξω από το πλαίσιο της ιστορικής της ακμής. Αντίστοιχα, σε επίπεδο στιχουργικού περιεχομένου θα τηρηθεί επίσης η φόρμα του αμανέ, αλλά, στη θέση της λαϊκής ανώνυμης ποίησης, θα χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα από τη λεγόμενη λόγια/«έντεχνη» ποίηση της εποχής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 60’

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…