Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιστροφή των υγειονομικών που είναι σε αναστολή ζητάει η ΕΛΜΕ Ξάνθης

Επιστροφή των υγειονομικών που είναι σε αναστολή ζητάει η ΕΛΜΕ Ξάνθης

0

Κάνει λόγο για τιμωρητικό μέτρο, θυμίζοντας ωστόσο ότι πήρε εξαρχής θέση υπέρ των εμβολιασμών

Την επιστροφή των υπαλλήλων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω της άρνησής τους να εμβολιαστούν ζητά η ΕΛΜΕ Ξάνθης. Σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης διεκδικούν ακόμη ενίσχυση του συστήματος υγείας, θυμίζοντας ότι ως συνδικαλιστικός φορέας εξαρχής τάχθηκαν υπέρ των εμβολιασμών. Στις διεκδικήσεις συμπεριλαμβάνεται ακόμη, η ισότιμη πρόσβαση εμβολιασμένων και μη στα νοσοκομεία, ωστόσο έως τώρα δεν έχει υπάρξει σχετική διάκριση ως προς την περίθαλψη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «η ΕΛΜΕ από την πρώτη στιγμή πήρε θέση υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητάς τους και υπέρ της δωρεάν πρόσβασης όλων στα διαγνωστικά τεστ. Η κυβέρνηση κινήθηκε τιμωρητικά εναντίον όσων δε συμμορφώθηκαν απόλυτα στις επιταγές της, θέτοντάς τους σε αναστολή χωρίς κανέναν πόρο γι’ αυτες/ούς και τις οικογένειές τους. Ειδικά στην περίπτωση των υγειονομικών, που αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση το πρώτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν υπήρξε μόνο άδικη αλλά στέρησε και στερεί πολύτιμο προσωπικό από τις δομές υγείας. Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του μέτρου της αναστολής επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, παρόλο που τα μέτρα έχουν αρθεί, οι υπάλληλοι εξακολουθούν να είναι σε αναστολή.

Ζητάμε την:

– Επιστροφή στην εργασία τους άμεσα όλων των εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασίας και καταβολή αποζημίωσης για το χρονικό διάστημα της αναστολής.

– Ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών (εμβολιασμένων και μη) στα νοσοκομεία και στις υπηρεσίες υγείας.

– Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Θάσο

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις   Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε …