Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει στο τέλος της εβδομάδας η πλατφόρμα

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει στο τέλος της εβδομάδας η πλατφόρμα

0

Στις 29 Ιουλίου θα γίνει η πληρωμή των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΑ

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κλείσει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων  για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι στις 29 Ιουλίου 2022. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος.

Υπενθυμίζεται  ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, όποτε και αν κατατεθεί, μέχρι τις 29 Ιουλίου θα επανυπολογιστεί το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ.

Ειδικότερα όσοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση θα πληρωθούν στις 29 Ιουλίου την τρίτη διμηνιαία δόση με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στην νέα φορολογικής τους δήλωση.

Όσοι όμως δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση θα πληρωθούν με βάση τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει το 2020.

Έτσι μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021. Το ίδιο ωστόσο ισχύει και για την προσαύξηση που δόθηκε, δηλαδή τη μιάμιση δόση που πήραν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …