Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εξαρθρώθηκε εξαμελής συμμορία που προέβαινε σε ηλεκτρονικές απάτες

Εξαρθρώθηκε εξαμελής συμμορία που προέβαινε σε ηλεκτρονικές απάτες

0

Υπέκλεπταν τραπεζικούς κωδικούς και έκαναν ηλεκτρονικές αγορές συσκευών μεγάλης αξίας, με σκοπό τη μεταπώληση και την αποκόμιση κερδών

Οι αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης εξιχνίασαν 185 περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης και πλαστογραφίας. Το παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ

Έπειτα, από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έξι μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται στην συστηματική τέλεση ηλεκτρονικών απατών.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης σε βάρος έξι αντρών για τα αδικήματα της σύστασης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ΄ εξακολούθηση διάπραξης απατών και πλαστογραφιών, την παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι δράστες, από το έτος του 2020 έως το 2021 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διενεργούσαν απάτες και πλαστογραφίες, με την παραγγελία ηλεκτρονικών συσκευών μέσω διαδικτυακών καταστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες πραγματοποιούσαν με ψευδή στοιχεία παραγγελίες ηλεκτρονικών συσκευών μεγάλης αξίας από  ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια και οι συναλλαγές γινόταν με κωδικούς τραπεζικών καρτών άλλων προσώπων που αποσπούσαν με διάφορα τεχνάσματα.

Στη συνέχεια, μεταπωλούσαν τις συσκευές με σκοπό την αποκόμιση κερδών, τα οποία μετέφεραν, είτε σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή των συνεργών τους, είτε τα επένδυαν σε αγορές προκειμένου να εξαφανίζουν την αληθινή προέλευσή τους.

Συνολικά οι αστυνομικοί εξιχνίασαν 185 περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης και πλαστογραφίας, κατά τις οποίες οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-το χρηματικό ποσό των 2.450 ευρώ

-2 μοτοσικλέτες,

-1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

-Ηλεκτρονικές συσκευές μέρος των οποίων αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…