Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ειδική  μελέτη για την περιοχή Λ. Πύργου ετοιμάζει ο δήμος Ξάνθης

Ειδική  μελέτη για την περιοχή Λ. Πύργου ετοιμάζει ο δήμος Ξάνθης

0

Μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

 

Θα  καθοριστούν οι σεισμικοί συντελεστές για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τους ιδιοκτήτες οικοπέδων που δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν

 

Ένα μικρό αλλά καθοριστικό βήμα για την επίλυση του πολεοδομικού προβλήματος που έχει  δημιουργηθεί στην περιοχή Λευκού Πύργου επιχειρεί ο δήμο Ξάνθης σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ιδιοκτητών οικοπέδων που περισσότερο από μια 20ετία βρίσκονται σε μια ιδιότυπη ομηρία αφού δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν οικιστικά.

Το ρήγμα και  η μελέτη για τους σεισμικούς συντελεστές  

Η βασική αιτία να μην καταστεί έως τώρα δυνατή η ένταξη της περιοχής στο Πολεοδομικό Σχέδιο  είναι ένα ρήγμα που την διαπερνά και αποτελεί μέρος του σεισμικού τόξου από τις Σάππες έως περίπου στο ύψος της Νέας Καρβάλης. Όπως υποδείχθηκε στον δήμο Ξάνθης από το  αρμόδιο υπουργείο απαιτείται  μια ειδική μελέτη που θα ορίζει τους σεισμικούς  συντελεστές. Η δυσκολία αυτής της μελέτης έγκειται στο ότι είναι εξιδεικευμένη και δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές.

Προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Για το λόγο αυτό ο δήμος Ξάνθης  απευθύνθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ένα καταξιωμένο ερευνητικό Κέντρο που λειτουργεί επί 170 χρόνια.  Στο στάδιο αυτό ο δήμος προβαίνει σε όλες τις ενέργειες ώστε μέσω μιας προγραμματικής σύμβασης να εκπονηθεί η ειδική μελέτη και σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να καθοριστούν  οι σεισμικοί συντελεστές. Πρόκειται για ένα φορέα που διαθέτει τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία που δεν διαθέτει ο δήμος Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…