Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοτική αστυνομία επιχειρεί να επανασυστήσει ο δήμος Ξάνθης  

Δημοτική αστυνομία επιχειρεί να επανασυστήσει ο δήμος Ξάνθης  

0
dimotiki astynomia

Υπέβαλλε αίτημα για προσλήψεις 20 ατόμων στο ΥΠΕΣ –  Άνοιξε το  Κολυμβητήριο- Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους των Κολυμβητικών Συλλόγων

 

Μέσα στον Αύγουστο ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στις οδούς της πόλης

 

 

Αποφασισμένη να νοικοκυρέψει την πόλη ξεκινώντας από τους δρόμους είναι η δημοτική αρχή Ξάνθης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος είναι ενοχλημένος από το γεγονός ότι αργεί πολύ η αποκατάσταση των οδών που σκάβονται για την σύνδεση με το φυσικό αέριο, που είναι ευθύνη του εργολάβου της ΔΕΔΑ και  βάζει τέλος στην περίοδο ελαστικότητας και ανοχής ενώ ξεκινά από τις αρχές Αυγούστου  ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που θα περιλαμβάνει όλες τις οδούς που έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες όπως η Ανδρέου Δημητρίου έως την είσοδο της πόλης από δυτικά, την οδό Τσιμισκή και τις παρακείμενες οδούς όπου έγινε  εκσκαφή.

Ο δήμος Ξάνθης βάζει σε εφαρμογή  από  τις 5 Αυγούστου το σχέδιο ασφαλτοστρώσεων

Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος κ. Μανώλης Τσέπελης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Γιάννη Ζερενίδη έκαναν χθες επιστασία στις οδούς που θα παρέμβουν οι τεχνικές υπηρεσίες θέτοντας σε εφαρμογή από τις 5 Αυγούστου το σχέδιο ασφαλτοστρώσεων ώστε να αλλάξει η εικόνα των δρόμων που μοιάζει  με εργοτάξιο και να εξομαλυνθούν τα προβλήματα που προκαλούνται σε οχήματα και πεζούς.

 

Στιγμιότυπο από την συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους των Κολυμβητικών Συλλόγων

Άνοιξε το  Κολυμβητήριο – Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους των Κολυμβητικών Συλλόγων

Χθες επίσης ήταν μια μεγάλη ημέρα γιατί ο δήμαρχος Ξάνθη υπέγραψε την απόφαση για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, το οποίο πλέον ανοίγει νόμιμα και με τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης δημοτικής αθλητικής δομής. Το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ξάνθης, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του συνάντησε τους εκπροσώπους Κολυμβητικών Συλλόγων. Συζητήθηκαν και αποσαφηνίστηκαν οι όροι λειτουργίας, καθώς και ο τρόπος οργάνωσης των Συλλόγων, εντός της αθλητικής εγκατάστασης ώστε να μη παρατηρηθούν παθογένειες του παρελθόντος.

Εμφανώς ικανοποιημένος που πλέον τελείωσε επί των ημερών του και κατόπιν των ενεργειών του η «οδύσσεια» του κολυμβητηρίου που κράτησε 11 χρόνια δήλωσε: «Είναι η σειρά της κοινωνίας να απολαύσει αυτό το “κόσμημα”. Το παραδίδουμε, όπως του αξίζει, αλλά και όπως οφείλουμε στους συνδημότες μας», υπογράμμισε. Το σημαντικότερο όλων, όπως τόνισε ο Δήμαρχος είναι ότι δε θα χαθούν άλλες γενιές νέων ανθρώπων, που δε θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο στην Κομοτηνή ούτε στο Κλειστό Κολυμβητήριο στην Καβάλα, για να μάθουν κολύμπι, να ασκηθούν, να προπονηθούν, να χαρούν. Επίσης, σημαντική η πρόβλεψη για τα ΑμεΑ, καθώς η δημοτική αρχή επέμεινε να συμπεριλάβει στον σχεδιασμό της τη δυνατότητα θεραπευτικής κολύμβησης για τους συνδημότες μας, θέτοντάς την, ως προτεραιότητα.

Στις προθέσεις του δήμου η σύσταση Δημοτικής αστυνομίας – Αίτημα για προσλήψεις 20 ατόμων

Στο μεταξύ στην πρόθεση της δημοτικής αρχής Ξάνθης  είναι να συσταθεί η Δημοτική αστυνομία. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών που αφορά την πρόσληψη 20 ατόμων. Το ΥΠΕΣ πρέπει να δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσει ο δήμος στην σύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Να σημειώσουμε ότι εντείνονται οι πιέσεις δημάρχων όλης της χώρας να αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία ενώ όπως έχει ανακοινωθεί στην πρόσληψη 1.200 ατόμων και μάλιστα μέσω ΑΣΕΠ, προωθεί η Κυβέρνηση προκειμένου να αναβαθμίσει την υποστελεχωμένη Δημοτική Αστυνομία. Σύμφωνα με προσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών από τα πρώτα που θα αλλάξουν είναι ο τρόπος πρόσληψης του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας. Η πολιτική βούληση είναι στις προσλήψεις να υπάρχει διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Γι’ αυτό θα γίνουν με τη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ. Το πλαίσιο των προσλήψεων του ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας μέχρι σήμερα, ακολουθεί τις διατάξεις του Π.Δ. 135/2016, και διενεργείται με το σύστημα μορίων από Επιτροπές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Τέλος στις προθέσεις του δημάρχου είναι σύντομα να εφαρμοστεί Κανονιστική για  την Παλιά Πόλη που ως γνωστόν απαγορεύει την διέλευση οχημάτων πλην των μονίμων κατοίκων που θα έχουν ειδικές κάρτες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…