Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δίκτυο ομβρίων για αντιπλημμυρική θωράκιση του Ν. Ζυγού

Δίκτυο ομβρίων για αντιπλημμυρική θωράκιση του Ν. Ζυγού

0

Έργα μικρής κλίμακας αλλά σημαντικά για την ποιότητα της ζωής των δημοτών υλοποιεί ο δήμος Αβδήρων

 

Αναπλάσεις πλατειών και παρεμβάσεις σε νεκροταφεία – Αγροτική οδοποιία από Μάνδρα – Γενισέα

 

 

Μια σειρά από μικρής κλίμακας έργα υλοποιεί ο δήμος Αβδήρων στους οικισμούς του που αφορούν κυρίως αναπλάσεις αλλά και έργα υποδομής όπως αγροτική οδοποιία και όμβρια. Παρεμβάσεις με χαμηλούς μεν προϋπολογισμούς ωστόσο μεγάλης σπουδαιότητας για την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη των Αβδήρων που αποτελεί  και ο κυριότερος στόχος της δημοτικής αρχής. Να σημειώσουμε δε ότι ο δήμος Αβδήρων είναι ο δήμος που διαπρέπει σε εντάξεις έργων τα τελευταία χρόνια  στο «Α. Τρίτης» αλλά και στο προηγούμενο πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης «Φιλόδημος», καθώς και σ’ άλλα προγράμματα όπως ΕΣΠΑ, Leader.

Αναπλάσεις πλατειών και παρεμβάσεις σε νεκροταφεία

Σε εξέλιξή βρίσκεται η ανάπλαση της πλατείας στο Μυρωδάτο προϋπολογισμού 20.000 ευρώ ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η ανάπλαση στο Ηρώο απέναντι από το δημαρχείο στην Γενισέα, ένα έργο προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην Γενισέα ένα έργο που είχε προϋπολογισμό  140.322,58 ευρώ και δημοπρατήθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Το έργο κόστισε 80.000 ευρώ μετά την έκπτωση.

Παρεμβάσεις  επιχειρεί ο δήμος και στα Κοιμητήρια των οικισμών με πιο πρόσφατη επεκτάσεις στα Κοιμητήρια του  Λάγος και  διαμόρφωση διαδρόμων καθώς επίσης και διαμόρφωση διαδρόμων και σε άλλα Κοιμητήρια όπως των Αβδήρων. Το έργο ανέρχεται σε 50.000 ευρώ.

 

Δίκτυο ομβρίων στον Ν. Ζυγό  – Ξεκινά τον Σεπτέμβριο η ασφαλτόστρωση του κομματιού μπροστά από το Flamingo και έως την είσοδο της πόλης

Σε τροχιά υλοποίησης πρόκειται να μπει άμεσα και ένα έργο κατασκευής δικτύου ομβρίων στον Ν. Ζυγό. Ειδικότερα όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αβδήρων. Γιώργος Τσιτιρίδης πρόκειται για ένα έργο που μεγάλης αναγκαιότητας για  τον οικισμό καθώς θα τον απαλλάξει από πλημμυρικά φαινόμενα. Το δίκτυο από την μια πλευρά θα ξεκινά από τον γήπεδο του Ζυγού και θα καταλήγει στην πλατεία ενώ από την άλλη θα διαπερνά την εθνικό οδό και θα καταλήγει στο αεροδρόμιο. Το έργο έχει προϋπολογισμό 61.000 ευρώ. Ο δήμος έχει λάβει την σχετική άδεια από την περιφέρεια για το έργο που  θα διαπερνά την εθνική οδό η οποία είναι αρμοδιότητά της.  Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο η Περιφέρεια θα ξεκινήσει έργο ασφαλτόστρωση σ’ αυτό το κομμάτι και μέχρι  την είσοδο της Ξάνθης ,  ολοκληρώνοντας έτσι όλη την εθνικό Οδό Ξάνθης – Λάγος.

Ο κ. Τσιτιρίδης αναφερόμενος στο δίκτυο ομβρίων  σημείωσε ότι  το έργο αυτό θα απαλλάξει τον οικισμό του Ν. Ζυγού από ένα πρόβλημα που έχει με τις πλημμύρες και τον ταλανίζει πολλά χρόνια.

Αγροτική οδοποιία από Μάνδρα – Γενισέα

Ένα έργο οδοποιίας που θα εξυπηρετήσει πολύ τους κτηνοτρόφους που έχουν μονάδες εκτροφής  ζώων στην περιοχή καθώς και τους αγρότες είναι το έργο οδοποιίας 3 χιλιομέτρων, από τα νεκροταφεία της Μάνδρας έως την Γενισέα. Ένα έργο ενταγμένο στον Φιλόδημο με προϋπολογισμό 760.000 ευρώ που μετά την έκπτωση θα κοστίσει 400.000 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…