Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Διήμερο ποδηλασίας υποδέχεται ο Δήμος Ξάνθης!

Διήμερο ποδηλασίας υποδέχεται ο Δήμος Ξάνθης!

0

Συνέντευξη τύπου για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στις 29-31 Ιουλίου παραχώρησαν Δήμαρχος και διοργανωτές

Μ. Τσέπελης: «Το ποδήλατο πρέπει να μπει με έναν τρόπο στην ζωή μας»

 Έναν χρόνο μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές, συνοδούς, και θεατές, ο Δήμος Ξάνθης υποδέχεται το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 29-31 Ιουλίου, στην περιοχή Θηλιά, θέση Λιβάδι, πάνω από το Μοναστήρι της Παναγίας Καλαμούς.

Με την ευκαιρία του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος, οι διοργανωτές παραχώρησαν στους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ συνέντευξη τύπου.

Αρχικά, μίλησε ο Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος για τη διεξαγωγή του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στην Ξάνθη.

Δήλωσε: «Μπορούμε από κοινού να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο στο κομμάτι του αθλητισμού. Ο εθελοντισμός σε συνδυασμό με το «πράττω» μπορεί να ενώσει κοινωνίες από καθεμία πλευρά της Ευρώπης. Κοινός στόχος είναι να ανταμείψουμε την περιοχή μας. Ανάλογα με την περίοδο πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναπροσαρμόζει τον σχεδιασμό της αναλόγως με τις ανάγκες της κοινωνίας που εκπροσωπεί. Είναι στοίχημα για εμάς η κοινωνία να μεταβεί ομαλά στην κανονικότητα.Το ποδήλατο πρέπει να μπει με έναν τρόπο στην ζωή μας».

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε σε διοργανωτές και ΜΜΕ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επεξηγήσουν χαρακτηριστικά της διοργάνωσης και  να υποβάλουν παρατηρήσεις.

Λεπτομέρειες για τη Διοργάνωση

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα MTB 2022 θα διεξαχθεί στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, ως διεθνής αγώνας κατηγορίας C2, την Κυριακή 31 Ιουλίου, όμως θα υπάρξουν και αγώνες για τις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων, αλλά και Μάστερς που θα διεξαχθούν την προηγούμενη ημέρα, ενώ, για πρώτη φορά, σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα, συμπεριλαμβάνεται και το αγώνισμα του Eliminator.

Η διοργάνωση έχει πολύ δύσκολο έργο. Δύο αγώνες, το βαλκανικό πρωτάθλημα κι έναν διεθνή αγώνα, συνολικά 200 αθλητές με τους Βαλκάνιους να αριθμούν στους 120.Για πρώτη φορά θα υπάρξουν και ελεύθεροι συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν κάνει δήλωση ταυτόχρονα με έναν αθλητή που είναι στην εθνική ομάδα. Ένα ξεχωριστό αγώνισμα είναι το αγώνισμα του Eliminator με συμμετέχοντες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεκινά στις 5 το απόγευμα και τελειώνει στις 7. Ακολουθούν οι απονομές που θα γίνουν την πρώτη μέρα μετά την παρουσίαση των ομάδων.

Την Κυριακή είναι οι σημαντικότεροι αγώνες της διοργάνωσης, ο βαλκανικός σε συνδυασμό με τον διεθνή αγώνα. Οι αθλητικές ομάδες αντρών, γυναικών νέων, εφήβων περνούν στην αντίστοιχη κατηγορία ανάλογα και με τη θέση που θα καταλάβουν.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…