Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Διαμάχη δήμου-ΚΟΞ με αφορμή τη συνάντηση για την έναρξη λειτουργίας του Κολυμβητηρίου

Διαμάχη δήμου-ΚΟΞ με αφορμή τη συνάντηση για την έναρξη λειτουργίας του Κολυμβητηρίου

0

Για «αθέμιτο πόλεμο» κάνει λόγο ο ΚΟΞ- «Παιδιάστικες δικαιολογίες και σουσουδισμοί» λέει η δημοτική αρχή

 

Αιχμές για «αθέμιτο πόλεμο» άφησε με δημόσια ανακοίνωσή του ο Κολυμβητικός Σύλλογος Ξάνθης, με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με τους κολυμβητικούς συλλόγους.

Ο ΚΟΞ δεν παρεβρέθη λόγω αδυναμίας προσέλευσης του νόμιμου εκπροσώπου και στη συνέχεια εξέφρασε δημόσια την ενόχλησή του ότι ενημερώθηκε μέσω των ανακοινώσεων στον Τύπου για τις εγγραφές.

Η δημοτική αρχή απάντησε στις αιχμές και τις κατηγορίες, δημοσιεύοντας την αλληλογραφία και σημειώνοντας ότι αφενός δεν υπήρχε πρόθεση «εξαίρεσης», αφετέρου θα μπορούσε να προσέλθει άλλο μέρος του ΔΣ.

 

Η ανακοίνωση του ΚΟΞ

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με τους νόμιμους εκπροσώπους των κολυμβητικών  συλλόγων της Ξάνθης. Επειδή ο σύλλογός μας δεν ενημερώθηκε εγκαίρως ( η πρόσκληση ήταν τηλεφωνική) δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθούμε στη συνάντηση αυτή. Ενώ ενημερώσαμε για την απουσία μας και ζητήσαμε εγγράφως να οριστεί νέα συνάντηση αυτό δεν λήφθηκε υπόψιν και ο Δήμος πραγματοποίησε την συνάντηση με  την απουσία του μοναδικού συλλόγου που είναι ενεργός τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Στη συνέχεια αποστείλαμε έγγραφο ώστε να ενημερωθούμε για τα όσα ανακοινώθηκαν και συζητήθηκαν σε αύτη τη συνάντηση ώστε να κάνουμε τον ανάλογο προγραμματισμό που απαιτείτε για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου μας, όπου και πάλι δεν λάβαμε απάντηση, παρά ενημερωθήκαμε από τον τύπο για την ημερομηνία έναρξης και για το πρόγραμμα λειτουργίας της πισίνας, γεγονός που μας αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα (πχ καταλληλότητα νερού , θερμοκρασία νομιμοποίηση χρήσης κ.α ).

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης παρά τον αθέμιτο πόλεμο που δέχεται θα συνεχίσει να είναι παρών   και θα συνεχίσει αυτό που έκανε 68 χρόνια ασταμάτητα, να διδάσκει κολύμβηση στα παιδιά της Ξάνθης.

Από την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 κάθε απόγευμα θα δέχεται στο νέο μας χώρο στην οδό Τσιμισκή επί της παρόδου Τρικούπη 1 από τις 18:00 έως τις 20:30 για πληροφορίες και εγγραφές.

 

Η απάντηση της δημοτικής αρχής

«Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με τους νόμιμους εκπροσώπους των κολυμβητικών συλλόγων της Ξάνθης. Επειδή ο σύλλογός μας δεν ενημερώθηκε εγκαίρως (η πρόσκληση ήταν τηλεφωνική) δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθούμε στη συνάντηση αυτή. Ενώ ενημερώσαμε για την απουσία μας και ζητήσαμε εγγράφως να οριστεί νέα συνάντηση αυτό δεν λήφθηκε υπόψιν και ο Δήμος πραγματοποίησε την συνάντηση με την απουσία του μοναδικού συλλόγου που είναι ενεργός τα τελευταία οκτώ χρόνια».

Με αυτόν τον τρόπο ο ΚΟΞ δικαιολογεί την απουσία του από τη συνάντηση με τον Δήμαρχο, στην οποία έδωσαν το «παρών» οι Κολυμβητικοί Σύλλογοι της Ξάνθης, Ποσειδώνας, Λεύκιππος, Δελφινάκια, κατά την οποία συζητήθηκαν οι όροι λειτουργίας, καθώς και ο τρόπος οργάνωσης των Συλλόγων, εντός της αθλητικής εγκατάστασης.

Ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ικανοποίησης, γιατί το Κολυμβητήριο -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ανοίγει. Και όλοι -οι πολίτες αυτού του τόπου, αλλά και οι Σύλλογοι- θα μπορούν, πλέον να το χρησιμοποιήσουν.

Όλοι οι εκπρόσωποι κλήθηκαν με τον ΙΔΙΟΝ ΤΡΟΠΟ: Τηλεφωνικά.

Εκπρόσωπος του εν λόγω συλλόγου με μήνυμα στο ηλεκτρικό ταχυδρομείο του γραφείου Δημάρχου, το οποίο και απέστειλε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 στις 18:24 -μισή ώρα, δηλαδή, πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού (στις 19:00)- ζητούσε την αναβολή της συνάντησης, καθώς, όπως επισήμαινε «ο πρόεδρος του ΚΟΞ ως νόμιμος εκπρόσωπός του, κωλύεται για επαγγελματικούς λόγους να παραβρεθεί». Απορίας άξιον, πραγματικά, πώς, δε… βρέθηκε ένα από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου για να εκπροσωπήσει τον Σύλλογο -ιδιαίτερα, όταν για τη συγκεκριμένη συνάντηση όλοι οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι γνώριζαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί και όλοι βρίσκονταν υπ’ ατμόν!

Ο εθελοντισμός δεν «μετριέται» ούτε με τα χρόνια ούτε με την… ιστορικότητα.

Ο εθελοντισμός είναι, απλώς ΠΑΡΩΝ, όποτε χρειαστεί.

Γιατί η προσφορά δεν έχει ούτε χρόνο ούτε ακολουθεί Πρωτόκολλο.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ… Τώρα!

Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν, για να χαρούμε αυτό το υπέροχο γεγονός που συμβαίνει στην πόλη μας, ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια. Είναι επιλογή του καθενός να αποτελεί μέρος του ή να βρίσκεται απέναντι σε αυτό.

Παιδιάστικες δικαιολογίες και… «σουσουδισμοί», όμως, δε χωρούν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…