Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποδοκιμάζει το ψήφισμα του δήμου Μύκης κατά Στυλιανίδου ο Διδασκαλικός Σύλλογος

Αποδοκιμάζει το ψήφισμα του δήμου Μύκης κατά Στυλιανίδου ο Διδασκαλικός Σύλλογος

0

Χαρακτηρίζει την πρακτική του δημοτικού συμβουλίου ως ωμή παρέμβαση στη λειτουργία των οργάνων της διοίκησης των εκπαιδευτικών διαδικασιών

Καταγγέλλει επίσης πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών από τους δημότες ως «προσπάθεια εργαλειοποίησης των κατοίκων»

Σε έκδοση ανακοίνωσης κατά της στάσης του δήμου Μύκης σε βάρος της διευθύντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προχώρησε ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης. Η ανακοίνωση αυτή γνωστοποιήθηκε την ημέρας της γνωστοποίησης της παραμονής της Εύης Στυλιανίδου στη θέση της διευθύντριας και χαρακτηρίζει ως «παγκόσμια πρωτοτυπία χωρίς προηγούμενο» το αίτημα της παραίτησής της από τη θέση της με ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «εύλογα ερωτηματικά και απορίες όμως εγείρονται για την επιλογή του χρόνου δημοσίευσης και κοινοποίησης  του ψηφίσματος, καθώς και της μη καταγραφής των παρόντων δημοτικών συμβούλων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Μετά την άδικη, προσβλητική και ειρωνικού τύπου δυσφήμιση του Δημάρχου Μύκης στους εκπαιδευτικούς του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Γλαύκης και της Διευθύντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ξάνθης, συνεχίζεται η προσπάθεια παρέμβασης της Δημοτικής Αρχής στην εσωτερική λειτουργία και διαχείριση των σχολικών μονάδων καθώς και η παρέμβαση στη λήψη των αποφάσεων, όταν αυτές δεν είναι αρεστές. Στην πράξη, οι ενέργειες αυτές, δείχνουν την αντίληψη για τη δημοκρατία και ταυτόχρονα μια αλαζονική και καταχρηστική συμπεριφορά του τρόπου άσκησης του δικαιώματος της εξουσίας και της κριτικής σε αποφάσεις άλλων οργάνων της διοίκησης, οι οποίες, αν και λαμβάνονται βάσει της κείμενης νομοθεσίας, εντούτοις στοχοποιούνται και καταγγέλλονται ως παράνομες και ανυπόστατες σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ασφυκτικού κλίματος πίεσης και ποινικοποίησης των αποφάσεων».

Μάλιστα, μέσω της ανακοίνωσης μεταφέρεται η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για το θέμα από τους δημότες και χαρακτηρίζεται ως «προσπάθεια εργαλειοποίησης των κατοίκων του οικείου Δήμου», που «μαρτυρά τη στόχευση, την επικοινωνιακή προσέγγιση προς επιδίωξη συμφερόντων, την καλλιέργεια εδάφους για άσκηση πολιτικής στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και την προσπάθεια δημιουργίας αντανακλαστικών και παραπομπής σε θεωρίες που δεν έχουν καμία ισχύ και υπόσταση. Όλες αυτές οι πράξεις αποτελούν καταχρηστική άσκηση δικαιώματος που διασπείρουν τη διχόνοια και δε συνάδουν με τη διατήρηση της  ειρηνικής συμβίωσης».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης αποδοκιμάζει απερίφραστα τις πρακτικές αυτές, καταγγέλλοντας τον τρόπο αντίδρασης και ωμής παρέμβασης του Δημάρχου Μύκης και του Δημοτικού Συμβουλίου,  στη λειτουργία των οργάνων της διοίκησης και της λήψης αποφάσεων των εκπαιδευτικών διαδικασιών».

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δωρεάν rapid test και την επόμενη εβδομάδα στον Δήμο Ξάνθης

Ίδια παραμένουν τα σημεία δειγματοληψίας   Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία …