Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ 71χρονος πνίγηκε για να σώσει τον 9χρονο εγγονό του

71χρονος πνίγηκε για να σώσει τον 9χρονο εγγονό του

0

Κάτοικοι  Βουλγαρίας που παραθέριζαν στην Σκάλα Αβδήρων – Το φουσκωτό στρώμα του παιδιού παρασύρθηκε από ρεύματα

 

Το έβγαλαν σώο λουόμενοι με κανό – Είχε λήξει το ωράριο του ναυαγοσώστη

Ο 71χρονος εντοπίστηκε αναίσθητος στην θάλασσα – Του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά ήταν αργά

 

 

 

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ένα μπάνιο στην θάλασσα, που πήγαν να απολαύσουν ένας παππούς παρέα με τον εγγονό του. Η χαρά της καλοκαιρινής απόλαυσης μετατράπηκε σε τρομακτική αγωνία και είχε ως τραγική κατάληξη τον πνιγμό του παππού στην προσπάθειά του να σώσει τον εγγονό του που τον είδε να παρασύρεται από  τα ρεύματα στην Σκάλα Αβδήρων καθισμένος σε ένα λευκό φουσκωτό στρώμα.

71χρονος πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει το 9χρονο εγγόνι του

Ήταν στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου όταν ο 71χρονος κάτοικος Βουλγαρίας που παραθερίζει στην Σκάλα Αβδήρων με την οικογένειά του πήρε τον 9χρονο εγγονό του για  ένα απογευματινό μπάνιο στην παραλία μπροστά από την παραθεριστική κατοικία τους που νοικιάζουν στην περιοχή.

Ο 9χρονος μπήκε στην θάλασσα πάνω σ’ ένα στρώμα. Κάποια στιγμή όμως το στρώμα άρχισε να απομακρύνεται πολύ και να παρασύρεται στα ανοιχτά. Ο 71χρονος μπήκε τρέχοντας στην θάλασσα προκειμένου να βοηθήσει το εγγόνι του. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από άλλους λουόμενους και ένας με κανό προσέγγισε και κατάφερε να βγάλει το παιδί σώο στην παραλία.

Βρήκαν τον 71χρονο αφού έσωσαν το παιδί  – Η νεκροψία έδειξε ότι πνίγηκε

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι λίγο μετά λουόμενοι κοντά σε σημαδούρες εντόπισαν αναίσθητο τον 71χρονο και τον μετέφεραν στην ακτή. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και το Λιμενικό. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο δύο εθελοντές του έκαναν ΚΑΡΠΑ ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να τον σώσουν. Η σορός του οδηγήθηκε για νεκροψία νεκροτομή.

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο ιατροδικαστής κ. Νίκο Κιφνίδης που διενήργησε την Πέμπτη την νεκροψία ο θάνατος του 71χρονου προήλθε από πνιγμό και όχι άλλα παθολογικά αίτια. Στο τόπο του ατυχήματος έσπευσε το Λιμενικό με περιπολικό και  σκάφος και διενεργεί προανάκριση  για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ο θάνατος του 71χρονου.

Είχε παρέλθει το ωράριο του ναυαγοσώστη

Νας σημειώσουμε ότι η παραλία είναι χαρακτηρισμένη ως λουτρική εγκατάσταση και  διαθέτει  ναυαγοσωστική κάλυψη. Όμως είχε παρέλθει το ωράριο που είναι από το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα και δεν υπήρχε ναυαγοσώστης.

Το Λιμεναρχείο Λάγος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το συμβάν

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες χθες από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σκάλας Αβδήρων Ν. Ξάνθης, 71χρονος αλλοδαπός.

Στον 71χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγος».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…