Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 12 εργάτες για πυρασφάλεια και καθαριότητα στον δήμο Τοπείρου

12 εργάτες για πυρασφάλεια και καθαριότητα στον δήμο Τοπείρου

0

Εποχικές προσλήψεις

 

Ο δήμος Τοπείρου ανακοίνωσε την πρόσληψη προσωπικού τρίμηνης απασχόλησης και ειδικότερα τεσσάρων (4) ατόμων για αντιμετώπιση εποχικών κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων αναγκών πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας προς κάλυψη των αναγκών του Δήμου για την πυρασφάλεια και την πρόσληψη προσωπικού δίμηνης απασχόλησης και ειδικότερα οκτώ (8) ατόμων για αντιμετώπιση εποχικών κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων αναγκών προς κάλυψη των αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΥΕ Εργατών 4 Τρεις (3) μήνες
ΥΕ Εργατών 8 Δύο (2) μήνες

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση και να την υποβάλλουν με τα

συνημμένα δικαιολογητικά στο e-mail : infotopeirou@gmail.com εντός προθεσμίας πέντε

( 5 ) εργασίμων ημερών και συγκεκριμένα από :

Παρασκευή 15-07-2022 έως Πέμπτη 21-07-2022. Σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής

με τον προαναφερόμενο τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι δύναται να καταθέσουν αίτηση με τα

συννημένα δικαιολογητικά στο Γραφείο Διοικ/κών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού

του Δήμου, Ταχ. Δ/νση Εύλαλο Ξάνθης Τ.Κ. 67200 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η παρούσα ανακοίνωση θα αναρτηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα , στο πρόγραμμα

Διαύγεια καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.topeiros.gr) για

ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

 

 

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τις 7 προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ Ξάνθης

 

 

ΑΣΕΠ: Βγήκαν οι προθεσμίες για 115 θέσεις στους βρεφονηπιακούς

Η προθεσμία για τις αιτήσεων ολοκληρώνεται την Πέμπτη 28 Ιουλίου.

 

Ξεκίνησε χθες ,Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, η δεκαήμερη προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για 115 θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ. Η προθεσμία για τις αιτήσεων ολοκληρώνεται την Πέμπτη 28 Ιουλίου.

7 Θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ Ξάνθης

Αναλυτικά

 

Ειδικότητα θέσεις
ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων 4
ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων- Παιδοκόμων 2
ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας 1

 

Επιδότηση έως 710 ευρώ για ανέργους στην Ξάνθη

 

 Ποιους αφορά

 

Από τη  Δευτέρα, 18 Ιουλίου στη 1μμ αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τις τελευταίες 600 θέσεις (Δ’ κύκλος) του προγράμματος δημιουργίας 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω, όπως αναφέρει στην  ιστοσελίδα του ο ΕΣΠΑ. (https://www.espa.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=1496)

 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου του 2022, στις 3μμ  ή μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

 

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχει ως εξής:

 

473  ευρώ  μηνιαία (5.676 ευρώ  ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών

568  ευρώ μηνιαία (6.816 ευρώ ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

615  ευρώ μηνιαία (7.380 ευρώ  ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους

710  ευρώ μηνιαία (8.520 ευρώ  ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Ο σκοπός της δράσης

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 44.000.000 ευρώ  και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας. Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

 

Ένας γιατρός εργασίας για τον δήμο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης ενδιαφέρεται να αναθέσει την σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών με γιατρό εργασίας. Προσκαλεί δε όλους τους ενδιαφερόμενους Οικονομικούς φορείς που έχουν ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών Γιατρού Εργασίας να αποστείλουν σχετική προσφορά για τις ανωτέρω υπηρεσίες μέχρι την Δευτέρα 25/07/2022, στην ταχυδρομική διεύθυνση: Δήμος Ξάνθης – Γραφείο Πρωτοκόλλου – Πλατεία Δημοκρατίας, υπόψη Τμήματος Λογιστηρίου & Προμηθειών.

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο επίδομα έως 1000 ευρώ για ανέργους

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες για 80.000 ανέργους που θα υλοποιήσει η ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ με νέο επίδομα έως 1.000 ευρώ

 

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν μέχρι 1000 ευρώ ως έκτακτο εκπαιδευτικό επίδομα. Οι δικαιούχοι μετά την αίτηση τους θα λαμβάνουν voucher για να πραγματοποιούν την Κατάρτιση Δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνουν και χρήματα (εκπαιδευτικό επίδομα). Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ με την χρήση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πρόκειται για πρόγραμμα κατάρτισης σε δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού, όπως το ψηφιακό εμπόριο, τα logistics, το ψηφιακό marketing, αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και η πράσινη επιχειρηματικότητα, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ για 80.000 ωφελούμενους.

 

Ποιοι θα λάβουν τα 1000 ευρώ

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών. Ο ωφελούμενος απαιτείται να ολοκληρώσει την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, προκειμένου να λάβει το σύνολο του επιδόματος κατάρτισης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…