Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έτοιμο για  την πρώτη βουτιά το Κολυμβητήριο

Έτοιμο για  την πρώτη βουτιά το Κολυμβητήριο

0

«Τσαλαβουτήματα» με την αντιπολίτευση προκάλεσε το θέμα με την άδεια λειτουργίας που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο

Ιστορικές αναδρομές, ανάληψη ευθυνών για καθυστερήσεις  και η αναφορά στις …σαμπάνιες

Με την σφραγίδα του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης και όχι με απόφαση του αρμοδίου αντιδημάρχου ανοίγει τις πύλες του του για χρήση από το κοινό και τους συλλόγους το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης. Μετά από 11 χρόνια που παρέμεινε κλειστό και αφού υπέστη άπειρους βανδαλισμούς και καταστροφές, μετά από μια «οδύσσεια» τριών δημοτικών αρχών για  να τακτοποιήσουν , να νομιμοποιήσουν και να κατασκευάσουν νέες εγκαταστάσεις, και να τις αδειοδοτήσουν,  οι δύο κολυμβητικές δεξαμενές πλέον είναι έτοιμες για χρήση. Η απόφαση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας  ήταν ομόφωνη και η ικανοποίηση εμφανής σε φραστικό επίπεδο  αλλά δεν έλλειψαν μομφές κατά της δημοτικής αρχής για καθυστέρηση.

«Τσαλαβουτήματα» με την αντιπολίτευση προκάλεσε το θέμα με την άδεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου

Ο κ. Ζερενίδης στην εισήγησή του χαρακτήρισε «πολύπαθο» το δημοτικό κολυμβητήριο και αναγνώρισε τις προσπάθειες και τις ενέργειες που έγιναν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Είπε δε ότι ήταν τιμή και χαρά του ίδιου να φέρνει αυτό το θέμα γνωρίζοντας πόσο το περίμενε η κοινωνία της Ξάνθης. Διευκρίνισε ότι η άδεια περιλαμβάνει τις δύο δεξαμενές με τις εγκαταστάσεις του χώρου, τις  κερκίδες και τους χώρους υγιεινής και όχι το συγκρότημα του Αρίωνα: « θα αδειοδοτήσουμε το κλειστό κολυμβητήριο πλην του συγκροτήματος του πρώην Αρίωνα. Μετά την άδεια λειτουργίας ακολουθεί η άδεια για αθλητική εγκατάσταση που βγαίνει από το τμήμα αθλητισμού του δήμου Ξάνθης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο».

Ιστορικές αναδρομές, ανάληψη ευθυνών για τις καθυστερήσεις  και οι …σαμπάνιες

Κατά την συζήτηση ο κ. Δημαρχόπουλος έκανε μια ιστορική αναδρομή αναφερόμενος στις προσπάθειες  που έκανε ως δήμαρχος και εξέφρασε την άποψη ότι όπως το δρομολόγησε θα έπρεπε το κολυμβητήριο να λειτουργήσει από το 2020. Απαντώντας ο κ. Ζερενίδης αναγνώρισε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και είναι ένα θέμα που τον απασχολεί γενικότερα αλλά είπε πως όλο αυτό τον καιρό ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να επιταχύνουν τις διαδικασίες που αν δεν γινόταν με το ρυθμό που είχε ο κ. Δημαρχόπουλος θα άνοιγε το 2030. Επίσης ο κ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε την ένστασή του γιατί ο κ. Ζερενίδης ζητά την άδεια λειτουργίας από το δημοτικό συμβούλιο καθώς έχει την αρμοδιότητα να την εκδώσει ο ίδιος όπως γίνεται σε άλλους δήμους.

Δημαρχόπουλος: « Την άδεια λειτουργίας την υπογράφετε εσείς.  Τι φοβάστε και δεν υπογράφετε παρά την φέρνετε στο συμβούλιο;

Ζερενίδης: «Από που προκύπτει ότι  υπάρχει τρόμος όταν φέρνω ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο; Και ο δήμος Καβάλας πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο ανάλογο θέμα.

Κάντε ερώτημα στις υπηρεσίες. Τιμή για  μας που θα υπογράψουμε την απόφαση λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου», ενώ για την καθυστέρηση είπε: «Επανασχεδιάσαμε μελέτες,  συνενώσαμε τα δύο στάδια . Έπρεπε να κλείσουν όλες οι  δημόσιες συμβάσεις, την εργολαβία, οικοδομικά , προμήθειες εξοπλισμού, η οικοδομική άδεια ελέγχθηκε από ανεξάρτητο  ελεγκτή δόμησης. Δεν μπορούσαν να γίνουν πιο σύντομα. Καταλαβαίνω ότι  η αναμονή ΄δημιούργησε δυσαρέσκεια και την εισπράξαμε κι εμείς»

Ο κ. Μελισσόπουλος μίλησε για μια πολύ σημαντική μέρα: «Χαιρετίζουμε το άνοιγμα του κολυμβητηρίου χωρίς αστερίσκους

Θέλαμε να ανοίξει και με χαρά είμαστε εδώ. Λυπάμαι που δεν μπορώ να δώσω συγχαρητήρια σ’ όλους όσους βοήθησαν και γιατί  θα ήταν αντιφατικό μετά από τόση καθυστέρηση. Ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη από τους  αθλητές,  τις οικογένειές τους και όσους το είχαν ανάγκη για αυτά τα χρόνια που ήταν κλειστό για διάφορου λόγους αστοχιών ή ανικανότητας. Ελπίζουμε ότι  η δημοτική αρχή θα κρατήσει το λόγο της, θα κρατήσει το κολυμβητήριο ανοιχτό. Χαίρομαι που ήρθατε χωρίς σαμπάνιες και χωρίς μάνικες..»

Χατζηθεοδώρου: Η παρουσία μας σηματοδοτεί την αγωνία που είχαμε 11 χρόνια για το κλειστό κολυμβητήριο.  Δεν νιώθω καμιά τιμή, είναι υποχρέωσή μας. Και ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε τόσο χρόνια με τις τεράστιες καθυστερήσεις. Χαιρόμαστε που ανοίγει  η δεξαμενή του  κολυμβητηρίου και εύχομαι να μείνει ανοιχτό».

Σαββίδης: «Δεν ξέρω αν είναι ιστορική αλλά είναι ουσιαστική και σημαντική. Να γνωρίζετε ότι  το κολυμβητήριο της Ξάνθης ποτέ δεν είχε τις διαστάσεις και τις προδιαγραφές για να γίνουν αγώνες επίσημοι. Στο τεχνικό μέρος έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Το ζητούμενο ήταν να λειτουργήσει. Θα συμμαχούσα και με τον διάολο προκειμένου να λειτουργήσει».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthoopoulou@empros.gr

 

Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…