Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο στόχαστρο του δήμου Μύκης η Διευθύντρια πρωτοβάθμιας Ξάνθης

Στο στόχαστρο του δήμου Μύκης η Διευθύντρια πρωτοβάθμιας Ξάνθης

0

Με ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μύκης ζητείται η παραίτησή της ή η αποπομπή της από την υπουργό Παιδείας

Αφορμή η απόφασή της για μη παραχώρηση της αυλής του σχολείου της Γλαύκης για την διοργάνωση εκδήλωσης Χάτιμ –  Χαρακτηρίζει παράνομες τις ενέργειές της

 

Κορυφώνεται η ιδιότυπη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δήμου Μύκης και της Διεύθυνσης  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης, με αφορμή την απόφασή της να απορρίψει το αίτημα της Σχολικής Εφορείας για  παραχώρηση της αυλής του σχολείου της Γλαύκης για την εκδήλωση Χάτιμ. Ένα μήνα μετά, και αφού προηγήθηκαν φραστικές αντιδράσεις του δημάρχου Μύκης, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μύκης με την υπ’ αρ.45/2022 ομόφωνη  απόφασή του στις 30 Ιουνίου 2022 εξέδωσε Ψήφισμα ζητώντας την παραίτηση – αποπομπή της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Ξάνθης κας Ευμορφίας Στυλιανίδου χαρακτηρίζοντας παράνομες τις ενέργειες της. Το ψήφισμα διαμαρτυρίας με έντονο καταγγελγκτικό ύφος έχει αναφορά στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας. Επίσης πληροφορεί ότι  θα ακολουθήσει συλλογή υπογραφών από δημότες ως μέσο πίεσης για να εξαναγκαστεί η κα Στυλιανίδου σε παραίτηση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΥΚΗΣ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Στο Ψήφισμα αναφέρεται  μεταξύ άλλων πως: « Η άποψη που εκφράστηκε σε κείμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ότι  το Χάτιμ δεν έχει πολιτιστικό χαρακτήρα, μας προκαλεί έκπληξη  και βαθιά πικρία. Παρόμοιες απόψεις αυτού του είδους, δυστυχώς μας παραπέμπουν σε θεωρίες περί ισλαμοφοβίας». Επίσης χαρακτηρίζει παράνομες τις ενέργειές της ζητώντας την παραίτησή της ή διαφορετικά την αποπομπή της: « Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κ. Ευμορφίας Στυλιανίδου ως Διευθύντριας  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και λόγω του ότι εδώ και δύο (2) χρόνια δεν πραγματοποιούνται οι εν λόγω εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας COVID , φέτος εντελώς αιφνίδια διαπιστώσαμε ότι η Διευθύντρια  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης παρενέβη  παράνομα κυρίως προφορικά, δίνοντας εντολές στους διευθυντές των σχολείων απαγορεύοντας την είσοδο στις αυλές των σχολικών κτηρίων. Κάποιες φορές δεν διστάζει να γνωμοδοτήσει και γραπτά μη βασιζόμενη σε κάποια διάταξη νόμου.

‘Όλες αυτές οι πράξεις αποτελούν καταχρηστική άσκηση δικαιώματος που διασπείρουν την διχόνοια και τορπιλίζουν την ειρηνική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων ευρύτερα στην Θράκη, όπου οι δημότες από την μία βλέπουν ότι όλα τα δημόσια σχολεία στην Ξάνθη καθημερινά είναι γεμάτα με παιδιά και πολίτες και στην περιοχή μας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε για μια φορά το έτος για μία πολιτιστική εκδήλωση.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μύκης Νομού Ξάνθης, εκφράζουμε ομόφωνα την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία μας για τις ανυπόστατες παράνομες ενέργειες και πράξεις της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Ευμορφίας Στυλιανίδου και ζητούμε την παραίτηση της από τα καθήκοντα της, άλλως την αποπομπή της από την πλευρά σας.

Προς υποστήριξη της παρούσας απόφασης διαμαρτυρίας πλέον των δημοτικών συμβούλων αποφασίζουμε την συλλογή υπογραφών από κάθε δημότη που θέλει έμπρακτα να στηρίξει την προσπάθεια μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…