Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 104 κενές θέσεις στην Πολυτεχνική

104 κενές θέσεις στην Πολυτεχνική

0

72 στο τμήμα ΗΜ/ΜΥ και 32 στους Μηχανικούς Περιβάλλοντος. 298 κενές θέσεις πρωτοετών στα δύο τμήματα της Ορεστιάδας

Δραματικές μειώσεις πρωτοετών σε τμήματα της Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών στην Κομοτηνή. Ούτε ένας φοιτητής από ΓΕΛ στη Νοσηλευτική του Διδυμοτείχου

 

Με 104 θέσεις εισακτέων κενές θα ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, κενές θέσεις πρωτοετών μένουν στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, όπου από τις 236 διαθέσιμες θέσεις, καλύφθηκαν οι 164 και στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος όπου μπορούσαν να μπουν 114 νέοι φοιτητές και μπαίνουν τελικά 82. Πληρότητα εμφανίζουν τα άλλα τρία τμήματα της Πολυτεχνικής.

Οι μεγαλύτερες «τρύπες» στο ΔΠΘ καταγράφονται στα τμήματα της Ορεστιάδας. 52 υποψήφιοι των ΓΕΛ, των ΕΠΑΛ και των άλλων κατηγοριών «περνούν» στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του ΔΠΘ, ενώ άλλοι 30, συνολικά, εισάγονται στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Έτσι, στο μεν πρώτο μένουν κενές 148 θέσεις (ποσοστό 74%), ενώ στο δεύτερο οι κενές θέσεις θα είναι 150 (ποσοστό 83%).

Δραματικές μειώσεις παρατηρούνται και σε τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών στην Κομοτηνή. Ενδεικτικά, από ΓΕΛ μπαίνουν μόλις 20 νέοι φοιτητές στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, και άλλοι 32 στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. 151 κενές θέσεις μένουν στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.

Το περσινό «σοκ» της Αρχιτεκτονικής, περνάει φέτος η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, που υπάγεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στην οποία δεν εισάγεται ούτε ένα νέος φοιτητής από Γενικό Λύκειο. Από τα ΕΠΑΛ και τις υπόλοιπες κατηγορίες εισάγονται συνολικά 21 άτομα. Οι θέσεις της Σχολής είναι 121, εκ των οποίων οι 100 μένουν κενές.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …