Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Υπό έλεγχο τα …απόνερα της Genesis

Υπό έλεγχο τα …απόνερα της Genesis

0

8,5 εκατοστά βροχή – «Φούσκωσε» ρέμα στο 4,5ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Σταυρούπολης  – Οι Βούλγαροι προειδοποίησαν ότι ο Νέστος κατεβάζει μεγάλο όγκο νερού

 

 

Προβλήματα στην πόλη: «Βενετία» η οδός Έλλης -Αυτοκίνητο κόλλησε σε λακκούβα στην οδό Εφέσου και Αβέρωφ

   

 

Θεαματική ήταν η εμφάνιση της κακοκαιρίας Genesis στην Ξάνθη με καταιγισμό αστραπών, βροντών και κεραυνών καθώς και σφοδρή βροχόπτωση απ’ άκρου εις άκρον στο νομό μας. Με έκτακτο sms από το 112 η Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε από την Πέμπτη το απόγευμα για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και οι φορείς του τοπικού συντονιστικού οργάνου τέθηκαν σε επιφυλακή.

«Φούσκωσε» ρέμα στο 4,5ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Σταυρούπολης

Η μέρα ξεκίνησε με σφοδρή βροχόπτωση από νωρίς στην ορεινή ζώνη του νομού και το πρώτο …απόνερο της κακοκαιρίας να καταγράφεται στο 4,5 χιλιόμετρο Ξάνθης – Σταυρούπολης όπου χείμαρρος που παρέσυρε φερτές ύλες από το βουνό «φούσκωσε» από το πολύ νερό και υπερχείλισε το τσιμεντένιο τεχνικό με αποτέλεσμα να φτάσει και να πλημμυρίσει το οδόστρωμα.  Λασπόνερα, πέτρες και κλαδιά και πολύ νερό χύθηκαν στον δρόμο στις 9 το πρωί και ενώ υπήρχε κυκλοφορία. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική ενώ η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης έστειλε JCB το οποίο καθάρισε τον δρόμο από τα κλαδιά. Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης στο σημείο παραμένει το μηχάνημα και ελέγχεται η κατάσταση με επιχωματώσεις.

Κατολισθήσεις στο δήμο Μύκης – Διακοπή ρεύματος σε Σταυρούπολη – Δαφνώνα

Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ. Απόστολος Ελευθεριάδης στην Σταυρούπολη και στον Δαφνώνα υπήρξε διακοπή ρεύματος που ωστόσο αποκαταστάθηκε γρήγορα με παρέμβαση της ΔΕΗ. Ο αντιδήμαρχος Μύκης κ. Σαχινλή Ριτβάν μας ανέφερε πως η βροχόπτωση ήταν έντονη όπως η ρίψη κεραυνών σε όλο τον δήμο Μύκης και πως σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου. Ωστόσο όπως υπογράμμισε καθαρίστηκε ο δρόμος από μηχανήματα του δήμου «Παραμένουμε σε επιφυλακή και παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει πρόβλημα» τόνισε ο κ. Σαχινλή.

8,5 εκατοστά βροχή – Οι Βούλγαροι προειδοποίησαν ότι ο Νέστος κατεβάζει μεγάλο όγκο νερού

Σε 8,5 εκατοστά καταγράφηκε το ύψος της βροχής, που θεωρείται πολύ υψηλό. Ο κ. Κουρτίδης ανέφερε πως τα αρδευτικά στον Νέστο προς το παρόν δεν έχουν πρόβλημα γιατί σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ έκλεισαν τις διώρυγες ώστε να γίνει αποστράγγιση και να γεμίσουν με νερό της βροχής. Ωστόσο εξέφρασε επιφύλαξη για το αν θα καταστεί δυνατόν να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα μετά από την ρηματική διακοίνωση που έλαβε από την Βουλγαρία ότι ο Νέστος θ κατεβάσει μεγάλο όγκο νερού στο φράγμα του Θησαυρού.

Προβλήματα στην πόλη – Βενετία η οδός Έλλης -Αυτοκίνητο κόλλησε σε λακκούβα στην οδό Εφέσου

Η έντονη και παρατεταμένη βροχή προκάλεσε προβλήματα και στην πόλη. Όπως μας ανέφεραν από την πυροσβεστική μέχρι το  απόγευμα της Παρασκευής το κέντρο δέχτηκε 5 κλήσεις για άντληση νερών σε υπόγεια. Επίσης παρενέβη και κατάσβησε πυρκαγιά σε κολώνα τη ΔΕΗ στο Κατράμιο που προκάλεσε κεραυνός ενώ απομάκρυνε ένα δέντρο που έπεσε στο 4ο χιλιόμετρο. Πολλές κλήσεις δέχτηκε και η Τροχαία Ξάνθης μεταξύ αυτών και για ένα αυτοκίνητο που «κόλλησε» σε λακκούβα στην οδό Εφέσου και δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί. Είναι γνωστό ότι η κατάσταση στους δρόμους της πόλης είναι πολύ άσχημη καθώς λόγω των εργασιών για την τοποθέτηση φυσικού αερίου, έχουν ανοίξει τρύπες παντού, χωρίς να ακολουθήσει άμεσα ασφαλτόστρωση με αποτέλεσμα τώρα με την βροχή να γεμίζουν νερό και οι οδηγοί να μην γνωρίζουν το βάθος της λακκούβας, να εγκλωβίζονται και να προκαλούν φθορές στα αυτοκίνητά τους. Τέλος για μια ακόμη φορά επαναλήφθηκε το φαινόμενο της …Βενετίας στον οδό Έλλης.

«Φούσκωσε» ο Κόσυνθος – Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Η βροχή προκάλεσε και άνοδο της  στάθμης του  Κόσυνθου.  Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επαγρύπνηση, τόσο για τον «φουσκωμένο» Κόσυνθο όσο και για την Λίμνη Βιστονίδα, που αποτελεί λεκάνη απορροής αλλά και για το Νέστο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Αυτοκίνητο κόλλησε σε λακκούβα στην οδό Εφέσσου και περίμενε την Πυροσβεστική να το απεγκλωβίσει

Στιγμιότυπο από την υπερχείλιση του ρέματος

Βενετία η Οδός Έλλης

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…