Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βραβεύοντας εθελοντές η Ξάνθη τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Βραβεύοντας εθελοντές η Ξάνθη τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0

ΠΑΜΘ και δήμος βράβευσαν τον ΕΟΣ Ξάνθης, τους Xanthi Runners, την Καθαρή Ξάνθη και το Ζήση Βαγκούση

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν οι εταιρείες Πλαστικά Θράκης, Sunlight και ‘Ροδόπη’

Βραβεύοντας εθελοντές για την προστασία της φύσης και τα φιλοπεριβαλλοντικά τους αντανακλαστικά βράβευσαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η ΠΑΜΘ και ο δήμος Ξάνθης μαζί με τις εταιρείες Πλαστικά Θράκης, Sunlight και ‘Ροδόπη’.

Την Ημέρα Περιβάλλοντος, Κυριακή 5/6 σε μια μικρή εκδήλωση στην πλατεία Αντιπεριφέρεια και Δήμος τίμησαν τον ΕΟΣ Ξάνθης, τους Xanthi Runners, την Καθαρή Ξάνθη και το Ζήση Βαγκούση.

Σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κουρτίδης, σημείωσε: «Σήμερα Ημέρα του Περιβάλλοντος τρεις βιομηχανίες της Ξάνθης, με γνήσιο περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον και ευαισθησία, δηλαδή τα Πλαστικά Θράκης, η Sunlight και η ΡΟΔΟΠΗ μαζί με την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Δήμο Ξάνθης βράβευσαν άξιες εθελοντικές οργανώσεις και άτομα, για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον και συγκεκριμένα, τον ΕΟΣ Ξάνθης, τους Xanthi Runners, την Καθαρή Ξάνθη και το Ζήση Βαγκούση. Ευχαριστούμε το Τμήμα Περιβάλλοντος και τους εθελοντές της ΠΕ Ξάνθης και όλους όσους συμμετείχαν. Μας κάνατε όλους περήφανους».

Οι δράσεις του δήμου Ξάνθης για το περιβάλλον

Συμπληρωματικά, σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης τόνισε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η υπόμνηση του χρέους που έχει η Ανθρωπότητα απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση. Ένα πρόβλημα δύσκολο και πολυδιάστατο το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή στον πλανήτη. Για τον Δήμο Ξάνθης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Με πολιτικές και δράσεις προσπαθούμε να κερδίσουμε τις μάχες που απαιτούνται να δοθούν, ώστε να εκλείψει ο κίνδυνος.

-Έχει εγκριθεί η προμήθεια 20 οχημάτων και μηχανημάτων έργου ώστε να καλυφθούν ελλείψεις πολλών ετών για τις επιχειρησιακές ανάγκες στον τομέα της Καθαριότητας, ενώ προχωρήσαμε στην καινοτόμα δράση «no kaka», σε κεντρικά σημεία της πόλης, για τα δεσποζόμενα ζώα.

-Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για τη διάνοιξη της 4ης λεκάνης, η οποία ολοκληρώνεται, στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, ενώ προχωράμε στη δημιουργία Μονάδας προεπεξεργασίας απορριμμάτων στην Ξάνθη με εξασφάλιση χρημάτων από την Περιφέρειά μας

-Αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης για την εγκατάσταση γωνιών ανακύκλωσης στα όρια του Δήμου, μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

-Ως πρώτος δήμος της χώρας εφαρμόσαμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο -με αυτοχρηματοδοτούμενη σύμβαση- για την υλοποίηση και ολοκλήρωση ενός μεγάλου μέρους της αντικατάστασης των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων στα όρια του δήμου, με «έξυπνα» φωτιστικά.

Προχωράμε μπροστά, με σχεδιασμό και επιμονή έχοντας ως βασικούς εταίρους τους πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι, δραστηριοποιούνται ως άτομα είτε σε συλλογικές ομάδες στην ενίσχυση και εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ο αγώνας για ένα βιώσιμο περιβάλλον, είναι αγώνας για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής της γενιάς μας και, ιδιαίτερα, αυτών που έρχονται.

Όλοι μαζί μπορούμε -και πρέπει- να τον κερδίσουμε».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…