Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βραβεύσεις για τον εθελοντισμό στην Ξάνθη

Βραβεύσεις για τον εθελοντισμό στην Ξάνθη

0

Τιμήθηκαν από την Αντιπεριφέρεια και την ΑΔΕΔΥ Ξάνθης εθελοντικές οργανώσεις, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Κ. Κουρτίδης: «Με περηφάνια συνεχίζουμε δυναμικά να στηρίζουμε τον εθελοντισμό»-Χ.Ευστρατίου: «Αιτούμαστε να τιμηθούν όλοι οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου μας με τιμητικό δίπλωμα»

 

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τελετή βράβευσης των Εθελοντών Νοσηλευτών και Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης στον «Πολύχωρο Τέχνης και Σκέψης -Οικία Μάνου Χατζιδάκι». Ειδικότερα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε εθελοντικές οργανώσεις του δήμου Ξάνθης, αλλά και σε τρεις νοσηλεύτριες και μία γιατρό τιμής ένεκα των υπηρεσιών που προσέφεραν εν μέσω κορωνοϊού στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Αθήνας. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανέλαβαν από κοινού η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης τιμώντας κατά το δέον την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας.

Αρχικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης έκανε μία μικρή εισαγωγή για το περιεχόμενο της εκδήλωσης δίχως να λησμονήσει να ευχαριστήσει τους εμπλεκόμενους φορείς: «Αυτή η άοκνη συνεισφορά σας, το ενδιαφέρον σας μας κάνουν περήφανους όλους εμάς τους αιρετούς. Πυρκαγιές, βοήθεια, αιμοδοσίες, συνεισφορά. Σας ευχαριστούμε! Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Υγείας, τους άξιους υπαλλήλους της ,όπως επίσης και την Περιφέρειά μας. Συνεχίζουμε δυναμικά με γνώμονα τη συνεισφορά στον άνθρωπο και τον πολίτη!»

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι «στήριξαν» την τελετή με την παρουσία τους, αλλά προπάντων εκείνους που με το έργο τους έγιναν πρότυπα στο κομμάτι του εθελοντισμού, έκανε την εξής πρόταση στον κ. Κουρτίδη: «Θέλουμε από εσάς να προτείνετε προς το ΓΝ Ξάνθης να τιμηθούν όλοι οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου μας με τιμητικό δίπλωμα σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και να μπει στον υπηρεσιακό τους φάκελο».

Ο Αντιπερεριφερειάρχης με τη σειρά του  δεσμεύτηκε πως θα επιμεληθεί την υλοποίηση της πρότασης και θα συνεργαστεί με το Γ.Ν Ξάνθης.

Ακολούθησε η βράβευση των συλλόγων και εθελοντών, και τιμητικές πλακέτες δόθηκαν στους παρακάτω φορείς:

1.Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών

2.Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»

3.Φιλανθρωπική Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης»

4.Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων (Ο.ΔΙ.ΑΚ) Ξάνθης

5.Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης

6.Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Ξάνθης

7.Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.ΕΔ) Ξάνθης

8.Αεροαθλητικό Κέντρο Θράκης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

9.Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Περιφερειακή Εφορία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Παράρτημα Ξάνθης

10.Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης

11.Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Ξάνθης «ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ»

12.Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν η γιατρός και οι τρεις νοσηλεύτριες από την ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.

Αναλυτικά:1. η γιατρός, Αναστασία Αμανατίδου και οι νοσηλεύτριες, Θεοδώρα Κουτούμπα, Δέσποινα Παπαδοπούλου, και Όλγα Ραφτοπούλου

Καταληκτικά, ως ένα «γλυκό» κλείσιμο ,μία μικρή έκπληξη περίμενε τις νοσηλεύτριες…Ένα τριαντάφυλλο στην καθεμία αποτέλεσε το επιστέγασμα του «ευχαριστώ» για το έργο τους.

 

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…