Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βιωματικές δράσεις προσέγγισης της αναπηρίας για μαθητές της Ξάνθης στην Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας

Βιωματικές δράσεις προσέγγισης της αναπηρίας για μαθητές της Ξάνθης στην Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας

0

Γνώρισαν τους σκύλους οδηγούς και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες με άτομα με προβλήματα όρασης. Αναβλήθηκε λόγω καιρού η βράβευση των νοσηλευτριών του ΓΝΞ

 

Μια σειρά από βιωματικές δράσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη περιλάμβανε η εβδομάδα στο πλαίσιο των δράσεων δημόσιας υγείας που διοργανώνει η ΠΑΜΘ.

Μετά την ημερίδα με θέμα Πανδημία και Ενδοοικογενειακή Βία που διοργανώθηκε τη Δευτέρα τη «σκυτάλη» πήραν οι μαθητές που συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών, προκειμένου να εξοικειωθούν με τον τρόπο που διαχειρίζονται την καθημερινότητα, αθλούνται και συμμετέχουν σε δραστηριότητες τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιλάμβανε βιωματικές δράσεις με τα δημοτικά σχολεία για την Πανδημία και το Υγιεινό πρωινό, την εκπαίδευση και λειτουργία των σκύλων οδηγών και την εκδήλωση με τίτλο «Μπαίνω στη θέση του άλλου, Παίζω Goal Ball και Το σκάκι είναι για όλους», σε συνεργασία με το Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης.

Η εκδήλωση βράβευσης των νοσηλευτριών του ΓΝΞ που είχε προγραμματιστεί σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, για το απόγευμα της Παρασκευής αναβλήθηκε λόγω καιρού και θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Η εβδομάδα Υγείας ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της ΠΕ Ξάνθης στην εθελοντική αιμοδοσία της Τρίτης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, στις 9.00 έως 17.00.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…