Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τον δήμο Τοπείρου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Τον δήμο Τοπείρου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

0

Μετά από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή απότοκο της σφοδρής κακοκαιρίας

Μ.Μπουρχάν: «Να σπεύσουν τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ με σκοπό την έγκαιρη καταγραφή ζημιών»

Σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Τοπείρου, κ. Θωμά Μίχογλου παρευρέθηκε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξάνθης, Μπαράν Μπουρχάν  μαζί με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Παναγιώτη Δαβιτίδη, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αντώνη Μήτρου, καθώς και την νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή Επιτροπή.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή καταστρέφοντας μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, καθώς και η αγωνία των αγροτών που είδαν με τα μάτια τους να καταστρέφονται οι καλλιέργειές τους και οι κόποι μιας ζωής.

Σε δήλωσή του ο κ.Μπουρχάν υπογράμμισε: «Αίτημά μας είναι να σπεύσουν τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ το συντομότερο δυνατό, ώστε να γίνει ακριβής καταγραφή των ζημιών, να υποβληθούν αμέσως οι αιτήσεις από τους δικαιούχους και να αποδοθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες.Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αναζητούν και χρειάζονται λύσεις και απαντήσεις για τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας και την πολύ μεγάλη αύξηση των τιμών των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων, των ζωοτροφών και γενικότερα των αγροτικών εφοδίων που σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης καθιστούν τις περισσότερες αγροτικές εκμεταλλεύσεις μη βιώσιμες.Ο Αγροδιατροφικός τομέας έχει ανάγκη μακροπρόθεσμων πολιτικών για να παραμείνει πυλώνας ανάκαμψης της οικονομίας και της διατροφικής επάρκειας της χώρας. Ειδικά τώρα με την ανησυχία της παγκόσμιας κοινότητας τόσο για την επισιτιστική κρίση όσο και για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής πρέπει να υιοθετηθούν πολιτικές που θα στηρίξουν την εγχώρια αγροτική παραγωγή».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έντονη αντίδραση του Μ. Μπαράν για τη δήλωση Αθανασίου σχετικά με παρακολουθήσεις μουσουλμάνων βουλευτών

«Η δήλωση- υπαινιγμός του Αντιπροέδρου της Βουλής καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλ…