Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το σήμα… εκκίνησης περιμένει το φετινό WAVE running

Το σήμα… εκκίνησης περιμένει το φετινό WAVE running

0

Σε στάση αναμονής η διοργάνωση για την ανταπόκριση της υποστήριξης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ηλ. Γερμαντζίδης: «Μετά από δυο χρόνια λειψυδρίας, λόγω covid, είμαστε διψασμένοι για να οργανώσουμε το 7ο WAVE running και νομίζω το ίδιο και ο κόσμος»

Το σήμα… εκκίνησης αναμένει η φετινή διοργάνωση του WAVE running στην ξανθιώτικη ακτογραμμή μετά από την παύση της πανδημίας. Οι εθελοντές έχουν προχωρήσει στην προετοιμασία και αναμένουν την ανταπόκριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου στην παραλία για μικρούς και μεγάλους. Τη διάθεση και την ανυπομονησία των διοργανωτών, μετά και το ενδιαφέρον που εισέπραξαν για τη φετινή διοργάνωση, μεταφέρει ο Ηλιάς Γερμαντζίδης.

«Όλες οι διοργανώσεις, είτε αθλητικές είτε πολιτιστικές, χρειάζονται τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτή είναι και μια ουσιαστική λειτουργία των ΟΤΑ, να στηρίζουν προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας»
Ηλίας Γερμαντζίδης
Υπεύθυνος διοργάνωσης WAVE running

«Ε»: Θα γίνει φέτος το WAVE running;

Η.Γ.: Μετά από δυο χρόνια λειψυδρίας, λόγω covid, είμαστε διψασμένοι για να οργανώσουμε το 7ο WAVE running και νομίζω το ίδιο και ο κόσμος! Δεχόμαστε πολλά μηνύματα και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

«Ε»: Πότε θα το ανακοινώσετε;

Η.Γ.: Αν θα πραγματοποιηθεί φέτος η διοργάνωση δεν εξαρτάται μόνο από εμάς .Έχει προηγηθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Αβδήρων, Γιώργο Τσιτιρίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Κουρτίδη και είναι πρόθυμοι να στηρίξουν τον αγώνα. Έχουμε στείλει το αίτημά μας προς τον Δ. Αβδήρων και την ΠΕ Ξάνθης και αναμένουμε απάντηση.  Δεν την αναμένουμε, όμως μόνο εμείς – ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αντίκας και  η οργανωτική επιτροπή –  αλλά και οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην έκθεση τοπικών προϊόντων, ο σύλλογος αλιέων Πόρτο Λάγος που θα μοιράζει ψητές σαρδέλες στους παρευρισκόμενους,  η μεγάλη παρέα του WAVE running που θα στήσει το event και φυσικά οι αθλητές που θέλουν να διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους για να τρέξουν στους αγώνες. Έχουμε ερωτηθεί και από άλλα συνεργαζόμενα  ΜΜΕ αλλά ακόμη δεν έχουμε καθαρή εικόνα για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

«Ε»: Έχετε αιτηθεί οικονομική στήριξη;

Η.Γ.: Σαφώς. Όλες οι διοργανώσεις, είτε αθλητικές είτε πολιτιστικές, χρειάζονται τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτή είναι και μια ουσιαστική λειτουργία των ΟΤΑ, να στηρίζουν προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας χωρίς να μπαίνει πάντα το αρνητικό ή θετικό  πρόσημο. Η δημιουργικότητα, η διατήρηση της παράδοσης,  η προβολή της περιοχής, η παραγωγή πολιτισμού είναι πολύ σημαντικά για την περιοχή.

Όταν μαζευόμαστε όλοι μαζί στην παραλία και βλέπω τους αθλητές να τρέχουν στην θρακική ακτογραμμή δεν μπορώ να σας περιγράψω πως νιώθω! Η ευτυχία και τα χαμόγελα όλων επίσης δεν μετριούνται σε χρήμα!

Είναι πολύ δύσκολο μια παρέα φίλων ή ένας σύλλογος να σηκώσει μόνος του όλο το βάρος μιας διοργάνωσης. Εμείς το καταφέραμε αυτό για 6 συνεχόμενες χρονιές. Η οικονομική  βοήθεια ήταν ελάχιστη αλλά λόγω πάθους ήμασταν εκεί κάθε καλοκαίρι και βάζαμε τα οικονομικά σε δεύτερη μοίρα. Η κόπωση όμως είναι αναπόφευκτη. Φέτος, λοιπόν, αναμένουμε μεγαλύτερη στήριξη και πιστεύουμε ότι η απάντηση θα είναι θετική.

«Ε»: Ποια είναι η πιθανή ημερομηνία;

Η.Γ.: Πιθανές ημερομηνίες είναι προς το τέλος του Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Υπάρχει η σκέψη να ενσωματωθεί ο αγώνας στα Δημοκρίτεια που διοργανώνονται Ιουλίου από τον Δ. Αβδήρων και περιέχουν  συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα και διάφορες δράσεις στην περιοχή.

«Ε»: Ποιοι είναι οι στόχοι της διοργάνωσης;

Η.Γ.: Το WAVE running έγινε θεσμός μετά από πολύ αγώνα και τρέξιμο! Μετράει 6 χρόνια, όπως προαναφέραμε και πιστεύουμε, ακράδαντα,  οτι έχει προοπτική να μεγαλώσει. Έχουμε πλάνα για το καλοκαίρι του ‘23, αρκετά μεγαλύτερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει, αλλά πρέπει να ξαναβάλουμε μπροστά τις μηχανές και να γεφυρώσουμε το κενό με την τελευταία διοργάνωση και τα δυο χαμένα χρόνια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…