Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Το μεγαλύτερο πορτραίτο του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται στην Ξάνθη!

Το μεγαλύτερο πορτραίτο του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται στην Ξάνθη!

0

Το δημιούργησαν σε 35 τετραγωνικά μέτρα οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα μηνών από το θάνατο του κορυφαίου συνθέτη. Δημιουργία μετά μουσικής με «του Μικρού Βοριά» και τη Μουσική Σχολή Μουσαδέ

Στην Ξάνθη βρίσκεται το μεγαλύτερο πορτραίτο του Μίκη Θεοδωράκη.

Το 35 τετραγωνικών μέτρων πορτραίτο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη δημιούργησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Στις 2 Ιουλίου 2022 συμπληρώνονται δέκα μήνες από την απώλεια του μεγάλου Έλληνα δημιουργού. Μαθήτριες και μαθητές από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης και τη Μουσική Σχολή Μουσαδέ ένωσαν τις φωνές τους και τραγούδησαν το αγαπημένο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Του Μικρού Βοριά».

Ταυτόχρονα, κάτι εντυπωσιακό συνοδεύει το τραγούδι τους! Κάτι που να αρμόζει στη μεγαλειώδη προσωπικότητα και τον επιβλητικό χαρακτήρα του συνθέτη. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ξάνθης με υπομονή και μεράκι ζωγράφισαν ένα – ένα τα κομμάτια ενός πάζλ 35 τετραγωνικών μέτρων με τη μορφή του Μίκη Θεοδωράκη. Το πάζλ ήταν τόσο μεγάλο που χρειάστηκε να ολοκληρωθεί στο μεγάλο γυμναστήριο του σχολείου.

Μάλιστα, η διαδικασία καταγράφηκε και σε ένα συγκινητικό βίντεο των παιδιών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ξάνθης ( https://youtu.be/NZ5o2f6_eIs).

«Ένας ύστατος φόρος τιμής στον οικουμενικό Έλληνα που κάθε χρόνο τραγουδάμε στα σχολεία μας!», σημείωσαν με ικανοποίηση τα μέλη της σχολικής κοινότητας που συμμετείχαν στο εγχείρημα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…