Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Παρασκευή 8/7 ζητά τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς ο Μ.Μπαράν

Την Παρασκευή 8/7 ζητά τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς ο Μ.Μπαράν

0

Σε επιστολή του στον δήμαρχο λόγω της εορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ το Σάββατο

Σε επιστολή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μπαράν Μπουρχάν ζητά από τον δήμαρχο Ξάνθης την μεταφορά της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην Ξάνθη ημέρα Σάββατο 9 Ιουλίου, για την Παρασκευή 8 Ιουλίου λόγω της θρησκευτικής εορτής Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην επιστολή του στον δήμαρχο:

«Ως γνωστόν, την 9η Ιουλίου ημέρα Σάββατο,  κορυφώνονται οι προετοιμασίες για μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές των Μουσουλμάνων, το Κουρμπάν Μπαϊράμ. Είναι επίσης γνωστό στην κοινωνία της Ξάνθης πως κάθε Σάββατο λειτουργεί υπαίθρια λαϊκή αγορά που εξυπηρετεί πλήθος κόσμου και από τις γύρω περιοχές.

Για τον λόγο αυτό υποβάλλω θερμή παράκληση προς τον Δήμαρχο της πόλης μας, για την μεταφορά της καθιερωμένης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ημέρα Σάββατο, μια ημέρα πριν και συγκεκριμένα για την Παρασκευή 8 Ιουλίου ούτως ώστε όλοι οι μουσουλμάνοι πολίτες να μπορέσουν απρόσκοπτα να εκτελέσουν τόσο τα εργασιακά όσο και τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Στη Θράκη της ισονομίας και του σεβασμού των πολιτών μια τέτοια ενέργεια από την άρχουσα Δημοτική Αρχή συμπορεύεται με την υποδειγματική λειτουργία της Δημοκρατίας και της  χρόνιας αρμονικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων».

Αντίστοιχη επιστολή προς το δήμαρχο απέστειλε και ο περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΠΣ Ιρφάν Χατζηγκενέ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…