Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στο προσκήνιο τα μαθητικά δρομολόγια με το βλέμμα στην εκτίναξη της τιμής των καυσίμων

Στο προσκήνιο τα μαθητικά δρομολόγια με το βλέμμα στην εκτίναξη της τιμής των καυσίμων

0

Επερώτηση από τον Χ. Τοψίδη στο περιφερειακό συμβούλιο. «Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται κάθε χρόνο» απάντησε ο Χ. Μέτιος

Αίτημα για αύξηση του ποσοστού επί του κομίστρου του Ειδικού Μαθητικού Δελτίου ζητά το ΚΤΕΛ Ξάνθης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξήσεις τη νέα σχολική χρονιά

Με το ζήτημα των μαθητικών δρομολογίων, μέσω των λεωφορείων και των ταξί ξεκίνησε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ το απόγευμα της Δευτέρας. Με επερώτησή του ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας έθεσε το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών και τα προβλήματα που ανακύπτουν, επισημαίνοντας ότι η «Περιφερειακή Σύνθεση» ψηφίζει κάθε απόφαση ή πρωτοβουλία που αφορά στα μαθητικά δρομολόγια. «Από τότε που ανέλαβε η Περιφέρεια τη μεταφορά των μαθητών, το σύστημα λειτουργεί» ανέφερε ο περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, προσθέτοντας ότι: «τα δρομολόγια αλλάζουν κάθε χρόνο. Προσθέτουμε πόρους και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται». Ο κ. Τοψίδης ζήτησε να μάθει αν η Περιφέρεια θα αναμείνει σχετικά έγγραφα από τα ΚΤΕΛ ή αν θα προχωρήσει κατευθείαν σε σχετικές αποφάσεις από την Οικονομική, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Τον προβληματισμό των μεταφορέων λόγω της εκτίναξης της τιμής των καυσίμων μετέφερε στο «Ε» ο πρόεδρος της «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης ΑΕ» κ. Θέμης Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι επανειλημμένα έχουν απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και στον υπουργό Εσωτερικών, αλλά δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. «Εμείς πληρωνόμαστε μέσω του ειδικού μαθητικού δελτίου, οπότε για να καλύψουμε το επιπλέον κόστος προβλέπεται αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. Εμείς όμως δε θέλουμε να χρεωθεί επιπλέον ο πολίτης γιατί η εποχή είναι πολύ δύσκολη, οπότε πρέπει να ενισχυθεί το ποσοστό επί του μαθητικού δελτίου», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι μέχρι και τώρα, λόγω του πρατηρίου της εταιρείας, όπου επιτυγχάνουν καλύτερη τιμή (κατά 0,15 ευρώ περίπου), κατάφεραν να υποστηρίξουν την αύξηση της τιμής, ωστόσο η νέα χρονιά προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολη.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το μείζον ζητούμενο είναι να δοθεί μια λύση σχετικά με αυτές τις αυξήσεις, που εκτίμησε ότι δε θα υποχωρήσουν και να προχωρήσει και ο διαγωνισμός για τα οκτώ δρομολόγια που διενεργούνται μέσω συμβάσεων, όπως έχει ήδη γίνει στην ΠΕ Ροδόπης, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα για τη νέα χρονιά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…