Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Στο Παρανέστι Δράμας το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς

Στο Παρανέστι Δράμας το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς

0

Θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιοι Ποδηλατικοί Αγώνες το τριήμερο Παρασκευή 24 έως και Κυριακή 26 Ιουνίου

Το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς θα διεξαχθεί φέτος στο Παρανέστι Δράμας, το τριήμερο Παρασκευή 24 έως και Κυριακή 26 Ιουλίου. Πρόκειται για τους Πανελλήνιους Ποδηλατικούς Αγώνες που θα γίνουν για πρώτη φορά στο γειτονικό νομό της Δράμας, τους οποίους διοργανώνει η Π.Ε. Δράμας και ο Δήμος Παρανεστίου.

Στη σύσκεψη μεταξύ των διοργανωτών που έγινε, ο  τεχνικός διευθυντής των αγώνων, κ. Κηπουρός παρουσίασε το πλάνο του αγώνα, σε επίπεδο υποστήριξης, ενώ προτάθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να συνδράμουν οι φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων κ. Κηπουρός, σημείωσε ότι «η διοργάνωση αυτή αποτελεί το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Αθλητές από όλη την Ελλάδα θα παρευρίσκονται στη περιοχή την περίοδο αυτή. Το όραμα μας για την ανάδειξη του τόπου μας ως κορυφαίου προορισμού ποδηλασίας και αθλητικής προετοιμασίας είναι δομημένο σε δύο πυλώνες: Την άρτια τεχνική διοργάνωση και τις εγκαταστάσεις καθώς και τη φιλοξενία σε κάθε επίπεδο, από την συνεισφορά τοπικών φορέων και επαγγελματιών ως ολοκληρωμένης εμπειρίας, με γνώμονα την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας».

Χαρακτηριστική μεταξύ άλλων είναι η διαδρομή προς τον κάμπο της Δράμας και ανάμεσα στα αμπελοτόπια, η οποία επιλέχθηκε με στόχο την ανάδειξη του επιβλητικού αμπελώνα και των οινοποιείων της περιοχής, με γνώμονα τις προδιαγραφές και οδηγίες της Ελληνικής ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των Πανελλήνιων Ποδηλατικών Αγώνων στο Παρανέστι, ο κ. Κηπουρός σημείωσε ότι, «στη Δράμα θα βρίσκονται οι σημαντικότερες ελληνικές ομάδες της ποδηλασίας, διεκδικώντας τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας. Μαζί μ’ αυτούς βέβαια οι Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται σε επαγγελματικές ομάδες του εξωτερικού. Η φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας, θα είναι αυτή που θα βρίσκεται πάνω του, για όλη την επόμενη χρονιά, όπου και αν αγωνίζεται αυτός».

Όπως είπε μάλιστα, «το τριήμερο αυτό που γίνεται στη χώρα μας, διοργανώνεται και το αντίστοιχο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Άρα λοιπόν, για τη Διεθνή Ομοσπονδία, μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας, το Παρανέστι και η Δράμα είναι στο επίκεντρο, όσον αφορά την Ελλάδα και την ποδηλασία ανδρών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…