Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στελέχωση και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ζητούν οι υγειονομικοί του ΓΝΞ

Στελέχωση και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ζητούν οι υγειονομικοί του ΓΝΞ

0

Πραγματοποίησαν την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ

Το αίτημα επιστροφής του προσωπικού που είναι σε αναστολή, μετέφερε στο «Ε» η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ελ. Γεωργιάδου

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ, το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Ξάνθης έδωσε το παρών στη γενική συνέλευση το πρωί της Τετάρτης 22/6 και ανέδειξε τα προβλήματα των εργαζομένων, και πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Ειδικότερα, το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο και στη συνέχεια έθιξε τα φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο, αλλά και γενικότερα τις δομές υγείας του τόπου.

Σχετικά, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης, Ελένη Γεωργιάδου ανέφερε στο «Ε» όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, όπως επίσης και τα βασικά αιτήματα του Σωματείου.

Σημείωσε: «Βασικό μας αίτημα είναι η χρόνια υποστελέχωση, η οποία επιδεινώθηκε με τις αναστολές των υγειονομικών. Αιτούμαστε την άμεση επιστροφή τους στον εργασιακό χώρο. Έτσι, άλλωστε θα ελαφρυνθεί η δουλειά μας. Δυστυχώς, όμως δεν έχει δοθεί καμία άμεση λύση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ζητούμε νομιμοποίηση όσων βοήθησαν. Βασική μας επιδίωξη είναι να ενταχθούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Τέλος, το γεγονός πως δε λειτουργεί η ΜΕΘ έρχεται να επιβαρύνει την κατάσταση σε συνδυασμό και με το κλειστό κέντρο ψυχικής υγείας».

Ακόμη, η Χαρούλα Γιαννακίδου ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης απηύθυνε «ανοιχτή» πρόσκληση αυτό το Σάββατο για συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ξάνθης με σκοπό την στήριξη στον αγώνα των υγειονομικών σε μία απόπειρα να γίνει ορατό το πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας, αλλά και των ίδιων των υγειονομικών.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…