Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σημεία ανακύκλωσης έφτιαξαν για το σχολείο τους οι μαθητές του Γυμνασίου Ερασμίου

Σημεία ανακύκλωσης έφτιαξαν για το σχολείο τους οι μαθητές του Γυμνασίου Ερασμίου

0

Κατασκεύασαν μόνοι τους τα δοχεία, ώστε να τοποθετούνται ανακυκλώσιμα υλικά

Οι μαθητές και οι μαθήτριες στο Γυμνάσιο Ερασμίου, στο μάθημα της Τεχνολογίας (στα πλαίσια της Ανακύκλωσης και της Επαναχρησιμοποίησης), με την βοήθεια του καθηγητή τους κ. Μαρινάκη Ευάγγελου κατασκεύασαν για την αυλή του σχολείου 4 «σημεία ανακύκλωσης» από 4 παλιά μεταλλικά βαρέλια.

Όπως περιγράφουν: «από μια μικρή τοπική Βιοτεχνία τροφίμων ζητήσαμε και αποκτήσαμε(δωρεάν) τα 4 όμοια βαρέλια(200 λίτρων το κάθε ένα). Τα μεταφέραμε στο σχολείο και ξεκινήσαμε τις εργασίες αναπαλαίωσής τους. Χρειαστήκαμε γυαλόχαρτα, πινέλα, αρκετό πράσινο χρώμα, βίδες, “παξιμάδια” και ροδέλες.

Ξεκινήσαμε αφαιρώντας με γυαλόχαρτο τις σκουριές και το παλιό χρώμα. Μετά τα καθαρίσαμε πολύ καλά και στη συνέχεια τα βάψαμε εσωτερικά και εξωτερικά(2 φορές) με πράσινο χρώμα. Αργότερα τοποθετήσαμε τις βίδες με τα “παξιμάδια” και τις ροδέλες ως βάσεις και κατασκευάσαμε για κάθε ένα από αυτά(με κατάλληλο πλαστικοποιητή) ένα πλαστικό αυτοκόλλητο με το σήμα της ανακύκλωσης.

Αφού τρυπήσαμε τη βάση του κάθε βαρελιού αρκετές φορές ώστε να φεύγει το νερό της βροχής τοποθετήσαμε τα 4 βαρέλια στις 4 γωνίες του σχολείου μας ώστε άμεσα να αρχίσουμε την ανακύκλωση και στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας, όπως κάνουμε και στον εσωτερικό του χώρο».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…