Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ρήγμα» στη μειονότητα: Η Συμβουλευτική διέγραψε Ιλχάν Αχμέτ και Οντέρ Μουμίν

«Ρήγμα» στη μειονότητα: Η Συμβουλευτική διέγραψε Ιλχάν Αχμέτ και Οντέρ Μουμίν

0

Ενόχλησε η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη δράση του Τούρκου Προξένου και οι αιχμές του δημάρχου Ιάσμου κατά της προέδρου του ΚΙΕΦ

Για προσωπικές φιλοδοξίες μέμφεται με ανακοίνωσή της η Συμβουλευτική Επιτροπή τους δύο αιρετούς, κατηγορώντας τους ότι προσβάλλουν την οργάνωση

Πρωτοφανές είναι το ρήγμα που έχει προκληθεί στους κόλπους της μειονότητας της Θράκης, μεταξύ αξιωματούχων και παραγόντων που απαρτίζουν τη γνωστή «Συμβουλευτική Επιτροπή».

Η σύγκρουση ανάμεσα στο όργανο που παραδοσιακά στηρίζει και συνεργάζεται με τον Τούρκο Πρόξενο στην Κομοτηνή και μέλη που εξέφρασαν ανοιχτά τις αποκλίσεις τους κορυφώθηκε τις προηγούμενες μέρες, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ και του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Στήριξη στον Ιλχάν Αχμέτ από παπανδρέου-Λοβέρδο

Ο Ιλχάν Αχμέτ με δηλώσεις του στο Ράδιο «Χρόνος» της Κομοτηνής άσκησε έντονη κριτική στο πρόσωπο του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου, καλώντας τον εμμέσως να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας. Μάλιστα, ο βουλευτής δέχθηκε και απειλές για τις δηλώσεις του αυτές, οι οποίες προμήνυαν την απόφαση της Συμβουλευτικής που ήρθε την Κυριακή.

Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν την παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου, τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας του κόμματος, που εξέφρασε τη στήριξή του στο Ιλχάν Αχμέτ και σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε: «Κανείς δεν θα πειράξει τον Βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ! Τα πλοκάμια του τουρκικού παρακράτους απείλησαν με αναρτήσεις και δημοσιεύματα τη ζωή του Έλληνα Βουλευτή. Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν. Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου και συντρόφου μας».

Για το θέμα τοποθετήθηκε δηλώνοντας τη στήριξή του και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έγραψε τα εξής στο twitter: “Όσοι προσπαθούν να φιμώσουν τον βουλευτή Αχμέτ Ιλχάν έχουν ως στόχο την ίδια τη δημοκρατία. Δεν θα το καταφέρουν. Η ελευθερία του λόγου είναι πάντα πιο ισχυρή από τις απειλές. Δεν επιτρέπεται κύκλοι να εργαλοποιούν την μουσουλμανική μειονότητα της χώρας μας. Ως έλληνες πολίτες έχουν την απόλυτη προστασία της ελληνικής πολιτείας και δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια”.

Αντιστοίχως, άκρως ενοχλητικές θεωρήθηκαν και οι παλαιότερες δηλώσεις του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο οποίο είχε κατηγορήσει παράγοντες της μειονότητας, μεταξύ των οποίων και την πρόεδρο του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου, για προσπάθεια υπονόμευσης του έργου του.

Ανακοίνωση για τη διαγραφή από τη Συμβουλευτική

Με ανακοίνωσή της η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» που συνήλθε την Κυριακή, γνωστοποίησε τη διαγραφή των δύο αιρετών, εκφράζοντας απερίφραστα στην ενόχληση των μελών της. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «μέχρι σήμερα κανένας βουλευτής και δήμαρχος της μειοψηφίας δεν έχει υποπέσει σε τόσο μεγάλη απροσεξία, ώστε να φθείρει και να προσβάλει μειονοτικά ιδρύματα και οργανισμούς και να δημιουργεί πολιτικό υλικό. Εν ολίγοις, δεν εμπλεκόταν σε στάσεις και συμπεριφορές που θα έβλαπταν την αιωνόβια στάση και γραμμή δράσης της μειονότητας». Ακόμη, η ανακοίνωση αφήνει αιχμές για τον Ιλχάν Αχμέτ και τον Οντέρ Μουμίν «με τους οποίους οι δρόμοι μας πλέον δε διασταυρώνονται σε κανένα σημείο», κατηγορώντας τους ότι «ταπεινώνουν» τις οργανώσεις της μειονότητας και τους διαχειριστές τους για να ικανοποιήσουν πολιτικές φιλοδοξίες.

Επιπλέον τονίζεται, «Εγγυητής της μειονότητάς μας, που εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα η μητέρα πατρίδα Τουρκία, με όλα τα δικαιώματά της που προστατεύονται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης που υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923, είναι φυσικά η Δημοκρατία της Τουρκίας. Γι’ αυτό λέγεται «μητέρα πατρίδα». Κατά καιρούς γίνονται επισκέψεις υψηλού επιπέδου στη μειονότητά μας από την πατρίδα και οι αδικίες που έχουμε υποστεί εκφράζονται και από αυτούς τους επισκέπτες. Παρακολουθούν ακόμη και τα παράπονα που βιώνουμε μέσω της εκπροσώπησής τους στη χώρα που έχουν εμπιστευτεί. Πώς και γιατί ενοχλεί αυτή η κατάσταση κάποιον που είναι μειονοτικός βουλευτής και δήμαρχος; Με λύπη διαπιστώνουμε ότι αυτά τα δύο άτομα έχουν χάσει κάθε συναισθηματικό δεσμό με τη μειονότητα και ότι η ταυτότητα, η παρουσία και το μέλλον μας δεν σημαίνουν πλέον τίποτα για αυτά. Για το λόγο αυτό, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης αποφάσισαν ότι υπήρχε αναντιστοιχία μεταξύ των στόχων του βουλευτή İlhan Ahmet και του δημάρχου Önder Mümin και των στόχων της οργάνωσής μας στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή 12 Ιουνίου και διέγραψε και τους δύο. εξ αυτών από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…