Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

0

Στη λίστα του υπουργείου
Παρότι πρόκειται για καθαρά τυπικό θέμα που αφορά τον επαρχιακό Τύπο, για απλά τυπικούς λόγους γίνεται η ενημέρωση αυτή.
Λοιπόν η Εφημερίδα μας περιλαμβάνεται στη λίστα του υπουργείου των εφημερίδων που έχουν το δικαίωμα να δημοσιεύουν ανακοινώσεις, Διακηρύξεις και άλλες πράξεις του δημοσίου και άλλων κρατικών φορέων.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια λίστα-κοροϊδία του υπουργείου, το οποίο για μια χρονιά ακόμη υποτιμά και προσβάλει τη νοημοσύνη τη δική του αλλά και των εκδοτών.
Κι αυτό, διότι στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται όλες οι εφημερίδες χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν ούτε οι προϋποθέσεις που θέτει το ίδιο το υπουργείο…
Δηλαδή, χωρίς ντροπή κοροϊδία και υποκρισία…
Γ.Δ.


Γεμάτη η φυλακή Κομοτηνής
Σας το μεταφέρω έτσι σαν υπενθύμιση διότι είμαι βέβαιος πως θα το γνωρίζετε.
Ασφυκτιά η φυλακή Κομοτηνής, διότι είναι γεμάτη από τους διάφορης προέλευσης διακινητές.
Κάθε μέρα οι αστυνομικές αρχές που έχουν αυτή την αρμοδιότητα, συλλαμβάνουν διακινητές. Οι οποίοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους μένουν στη φυλακή. Στην οποία στη συνέχεια επιστρέφουν και πάλι μετά την καταδίκη τους.
Πρόκειται για μια ιστορία που ταλαιπωρεί δεκάδες ανθρώπους αλλά και που δημιουργεί φόρτο εργασίας τόσο στους αστυνομικούς όσο και τους δικαστές στο πινάκιο των οποίων τα 2/3 των θεμάτων αφορούν αυτές τις περιπτώσεις.
Γ.Δ.


Φεύγουν τα πλεονεκτήματα και ευκαιρίες
Η ευθύνη της ηγεσίας ενός τόπου, είτε πρόκειται των δήμων, είτε της Περιφέρειας αλλά και της κυβέρνησης ακόμη είναι ν’ αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα ενός τόπου και ανάλογα να τα αξιοποιεί.
Εάν αυτό δεν γίνεται, και συχνά στη δική μας περιοχή όντως δεν συμβαίνει, τότε τα πλεονεκτήματα φεύγουν, χάνονται, είναι σα να μην υπάρχουν και κατατάσσονται στις λεγόμενες χαμένες ευκαιρίες. Και τέτοιες, δυστυχώς, ουκ ολίγες χαμένες ευκαιρίες έχει στην πλάτη της η Ξάνθη. Ευκαιρίες χαμένων πλεονεκτημάτων.
Τα πλεονεκτήματα όμως είναι για να τα αξιοποιεί κάθε τόπος. Διαφορετικά, χρόνια τώρα, θρηνούμε χαμένες ευκαιρίες…
Γ.Δ.


Έγκαιρη προετοιμασία
Έτσι ένας θεσμός πάει μπροστά. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: «Ξεκίνησε η προετοιμασία για το 8ο Φεστιβάλ Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων».
Δηλαδή, λίγες μόνον ημέρες μετά τη λήξη της προηγούμενης γιορτής που έγινε αρχές Μαΐου, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, ξεκίνησε την οργανωτική προετοιμασία για το νέο. Εγκαίρως, με χρόνο αρκετό μπροστά του, να ετοιμαστεί για μια νέα πετυχημένη εκδήλωση που κινητοποιεί εκατοντάδες νέους αλλά και μεγαλύτερους.
Αξίζει ο δημόσιος έπαινος στον διευθυντή κ.Βαρδικελδόγλου για τον έγκαιρο σχεδιασμό. Είναι βέβαιο και τον Μάιο του ’23 θα μας παρουσιάσει εξαιρετικά πράγματα.
Γ.Δ.


Κι από σήμερα …καλοκαίρι!
Ξεκινά επίσημα το καλοκαίρι από σήμερα  Τρίτη 21 Ιουνίου. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη μέρα του 2022 και η πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού, καθώς το μεσημέρι (περίπου στις 12:13 ώρα Ελλάδας) λαμβάνει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο. Καλοκαίρι λοιπόν και ώρα για αποδράσεις και στιγμές ξενοιασιάς. Ιδιαίτερα φέτος μετά από δυο χρόνια εγκλεισμού και  περιορισμών υπάρχει  μεγαλύτερη διάθεση για να ζήσουμε το καλοκαίρι που ξέραμε με εκδηλώσεις με φεστιβάλ, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, πανηγύρια και γιορτές. Είναι κάτι που το  έχουμε ανάγκη για να φτιάξει η διάθεσή μας, να αφήσουμε για λίγο πίσω μας ότι  μας βαραίνει, να νιώσουμε χαρά έστω και γνωρίζοντας ότι ίσως να είναι επίπλαστη γιατί τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας!
Καλωσήλθες καλοκαίρι!
Μ.Ξ.


Αγωγή 214 εκατ. ευρώ κατά της Novartis κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο
Την υποβολή αγωγής στη Novartis ποσού ύψους 214 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών.
«Το Ελληνικό Δημόσιο επιφυλάσσεται με νεότερη αγωγή να διεκδικήσει την οποιαδήποτε ζημία έχει υποστεί και είμαστε ξεκάθαροι ότι θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας Novartis για τις παράνομες πρακτικές της» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Έτσι, η υπόθεση αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών, προκειμένου να συνταγογραφούν τα φάρμακα της εταιρείας, και το δημόσιο, σε πρώτη φάση, διεκδικεί αποζημίωση για τη βλάβη, όπως έχει συμβεί ήδη σε δεκάδες άλλες χώρες, ενώ σίγουρα θα αποδοθούν ευθύνες και σε γιατρούς που έως σήμερα παραμένουν στο απυρόβλητο.
Μπαίνει δηλαδή στη σωστή της διάσταση η υπόθεση, μιας και η σπίλωση πολιτικών αντιπάλων που επιχειρήθηκε από παραδικαστικό κύκλωμα με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Δ.Παπαγγελόπουλο έπεσε στο κενό (το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους). Και τώρα βρίσκεται ο ίδιος αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για τη σκευωρία του…


Ο προσωπικός γιατρός
Θέλω να πιστεύω πως ο νέος θεσμός του προσωπικού γιατρού που πρότεινε το υπουργείο Υγείας πως αυτή τη φορά θα πετύχει. Κι αυτό, διότι η προηγούμενη απέτυχε παταγωδώς μη γενόμενη αποδεκτή από την πλειοψηφία των πολιτών.
Τέλος πάντων, σύντομα θα φανεί το αποτέλεσμα διότι η εγγραφή ξεκινά από 1ης Ιουλίου και ο προσωπικός γιατρός κάθε πολίτη θα προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν προς τους ασφαλισμένους που θα έχουν εγγραφεί σ’ αυτόν.
Ομολογουμένως πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή παρέμβαση της πολιτείας στον τομέα της υγείας του συντριπτικού αριθμού των ασφαλισμένων.
Από την επιτυχία του θα εξαρτηθούν πολλά για το μέλλον του Συστήματος Υγείας της χώρας.
Γ.Δ.


Ασθενεί ο Αχμέτ Μετέ
Πληροφορία από αξιόπιστη πηγή μας ενημέρωσε πως η υγεία του πρώην Ιμάμη Ωραίου και «εκλεγμένου» ως δήθεν Μουφτή από την μειονότητα της Ξάνθης, παρουσιάζει προβλήματα.
Ο Αχμέτ Μετέ είχε περιορίσει γι’ αυτόν τον λόγο τις δημόσιες εμφανίσεις του σε μεγάλο βαθμό και αρκείται στις αποκλειστικά απαραίτητες.
Σχετικά με το θέμα της «εκλογής» του, είναι γνωστό πως η ελληνική πολιτεία δεν αναγνωρίζει τον τρόπο αυτόν διότι οι επικεφαλής ορίζονται από το αρμόδιο υπουργείο όπως εξάλλου το ίδιο συμβαίνει και στην Τουρκία για το αξίωμα του Μουφτή.
Γ.Δ.


Εκλογικές ενδείξεις
Και να λοιπόν που οι βουλευτικές εκλογές είναι στην κουζίνα και μαγειρεύονται. Και επ’ αυτού καμία πλέον αντίρρηση.
Όλοι και παντού μιλούν και γράφουν για εκλογές τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου ενεστώτος έτους 2022.
Βέβαια το δικαίωμα αυτό αποκλειστικά το έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ουδείς άλλος.
Όμως οι ενδείξεις που εμφανίζονται καθημερινά πείθουν πως μάλλον ο «κύβος ερρίφθη».
Άρα, όλοι κάνουμε τις διακοπές μας και από το φθινόπωρο ετοιμαζόμαστε για τον μεγάλο αγώνα που ομολογουμένως θα κρίνει πολλά.
Γ.Δ.


Φεύγει με το κεφάλι  ψηλά…
Την παραίτησή της από τη θέση του προέδρου του Λιμενικού ταμείου Λάγος  υπέβαλλε η κα Κωνσταντίνα Ζουρνατζίδου επικαλούμενη προσωπικούς λόγους. Η παραίτησή της έγινε δεκτή και  ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης εισηγήθηκε την αντικατάστασή της από τον αντιδήμαρχο κ. Φώτη Σταυρακάρα. Η κα Ζουρνατζίδου θα παραμείνει μέλος στο Διοικητικό συμβούλιο. Να σημειώσουμε ότι  η κα Ζουρνατζίδου παραμένει πρόεδρος  στην ΔΕΥΑΑ Αβδήρων και οι λόγοι της παραίτησή της συνδέονται με το γεγονός ότι ήταν επικεφαλής σε δύο νομικά πρόσωπα του δήμου και επιφορτισμένη με πολλές ευθύνες και πολλές απαιτήσεις και είναι ευνόητο αυτό να προκαλεί κούραση. Άλλη τόση όμως είναι και η απογοήτευση γιατί επικρίθηκε πολύ από μερίδα του Τύπου για την διπλή της ιδιότητα κι όχι για το έργο της. Μην ξεχνάμε ότι ανέλαβε το Λιμενικό ταμείο πριν 7 χρόνια και κατάφερε να πάρει χρηματοδοτήσεις από το 2018 έως σήμερα 2,5 εκ. ευρώ κάτι που δεν είχε γίνει παλαιότερα και να υλοποιήσει αλλά και να σχεδιάσει μια σειρά από έργα στο λιμάνι του Λάγος,  των Αβδήρων κ.λ.π.
Επομένως φεύγει  με το κεφάλι ψηλά, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα θητεία εξίσου επιτυχημένη από τον αντικαταστάτη της.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …