Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

0

Εγωισμοί εφήβων στο δημοτικό συμβούλιο
Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ανταμπούφης παρά την τάση του να μιλάει συχνά στο συμβούλιο έως κάνοντας και κατάχρηση, είχε οικοδομήσει μια εικόνα σοβαρού ανθρώπου. Όντας μάλιστα και εκπαιδευτικός, Μαθηματικός, αξιοποιούσε την τάση του αυτή έως κατάχρησης.
Όπως έκανε προχθές όπου θίχτηκε και δυσαρεστήθηκε από τα λόγια του προέδρου και ως στάση άρνησης δεν ψήφισε το τυπικό θέμα.
Μάλιστα με την επιμονή του δημιούργησε ένα αρνητικό κλίμα, έτσι, από εγωισμό και χωρίς ουσία. Διότι το να θέτεις συνέχεια θέμα διαδικασίας, έτσι για τυπικούς λόγους και απλώς να μιλάς, ε, αυτό δεν λέγεται παραγωγικό.
Γ.Δ.


Αυτό, ναι, το χαιρετίζουμε και το επαινούμε
Σπανίως μεν, αλλά έγινε και αξίζει να το επισημάνουμε. Το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης ομόφωνα στηρίζει την αγορά της πόλης.
Σαν πρώτο σημαντικό βήμα αποφάσισε την μείωση των μισθωμάτων κατά 20% στα δημοτικά ακίνητα. Ήδη τα δημοτικά μισθώματα βρίσκονται ως γνωστόν σε πολύ λογικά επίπεδα.
Γενικά ο δήμος Ξάνθης αλλά και οι υπόλοιποι δήμοι του νομού είναι ιδιαίτερα ανεκτικοί και όχι αυστηροί ως προς τις ιδιοκτησίες τους. Μάλιστα, όχι λίγες φορές, κάποιοι ενοικιαστές τους φέσωσαν με ενοίκια πολλών μηνών και χρόνων.
Τέλος πάντων, κακοί επαγγελματίες υπάρχουν πάντα. Σημασία έχει πως σε κρίσιμες μέρες και χρόνια η κατανόηση είναι απαραίτητη διότι πράγματι η αγορά δοκιμάζεται σκληρά για πολλούς λόγους.
Γ.Δ.


Αλλαγή κλίματος
Ν’ αλλάξουμε κλίμα και να μεταφερθούμε στη Σταυρούπολη. Εκεί λοιπόν διοργανώνεται το 8ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών από 26 έως 28 Αυγούστου.
Εισηγητές ορίστηκαν οι Ελένη Αλεξανδρίδου, Νίκος Ζουρνατζίδης, Μωϋσίδης Κυριάκος και Κων/νος Νικολαΐδης.
Στην εκδήλωση συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ξάνθης και η Περιφέρεια ΑΜΘ.
Υπεύθυνος οργανωτικού ο Δημ.Αντώνογλου. Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στην Οργανωτική Επιτροπή, Σωφρ.Ποταλακίδη τηλ.6977070349 και Στέλιο Κουρίδη, τηλ. 6973055826.
Για όσους έχουν ενδιαφέρον για τους παραδοσιακούς χορούς, ιδού μια ωραία ευκαιρία για παρακολούθηση στην όμορφη, γραφική και δροσερή Σταυρούπολη.
Γ.Δ.


Πώς μπαίνουν βρε αδελφέ;
Νέος φράχτης μήκους 120 χιλιομέτρων πρόκειται να γίνει στον Έβρο. Η δήλωση από επίσημα κυβερνητικά χείλη.  Εμείς οι απλοί πολίτες λοιπόν, που θα πληρώσουμε αυτό το νέο κόστος, θέτουμε τον προβληματισμό μας και περιμένουμε απάντηση.
Ρωτάμε λοιπόν:  «Πώς γίνεται να προσλαμβάνονται συνέχεια νέοι συνοριοφύλακες στον Έβρο, να έχει κτισθεί χιλιόμετρα φράχτης, να υπάρχουν περιπολίες, νέα συστήματα ανίχνευσης και από την άλλη να  συλλαμβάνονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ άτομα που μπήκαν παράνομα; Από πού μπήκαν αυτοί οι άνθρωποι; Πώς κατορθώνουν και μπαίνουν
Γ.Δ.


Θετική είδηση
Να και μια ακόμη θετική είδηση στην οποία δε δόθηκε ιδιαίτερη δημοσιότητα παρότι την αξίζει διότι έχει να κάνει με την πρόληψη αλλά και καταπολέμηση των πυρκαγιών.
Την ειδησούλα αλίευσα στη συνάδελφο Νέα Εγνατία της Καβάλας.
«Έφτασαν στην Καβάλα, το μεσημέρι της Τρίτης τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL, τα οποία θα συνδράμουν και φέτος το καλοκαίρι στην προσπάθεια αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και θα παραμείνουν εκεί έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή, θα εκτελούν σε καθημερινή βάση εναέριες περιπολίες πάνω από δασικές εκτάσεις, με σκοπό τον εντοπισμό τυχόν πυρκαγιών σ’ αυτές και την έγκαιρη κατάσβεσή τους».
Γ.Δ.


Έρχεται η ανανέωση
Σας έχω εγκαίρως ενημερώσει πως η ανανέωση στα βουλευτικά ψηφοδέλτια θα είναι σημαντική.
Αιτία, η δυναμική παρουσία στην πολιτική σκηνή του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και την επιλογή των ανθρώπων του σε διάφορες θέσεις, είναι απόδειξη πως θα υπάρξει ηλικιακή ανανέωση σημαντική.
Με αφορμή λοιπόν της δεδομένης αυτής χάραξης, θα υποχρεωθούν και τα υπόλοιπα μεγάλα κόμματα να κάνουν κι αυτά ανανέωση στα ψηφοδέλτιά τους. Κάτι που το θεωρώ σίγουρο και εξάλλου θα φανεί σύντομα.
Υπομονή και όλα στην ώρα τους.
Γ.Δ.


Όχι μόνο ηλικιακή ανανέωση
Οφείλω να διευκρινίσω την άποψή μου ως προς την ανανέωση προσώπων που θα έχουμε στο νομό μας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Προφανώς εννοώ πως η ηλικιακή πάει χέρι-χέρι με την αξιακή ανανέωση. Κι αυτό γιατί, η συμμετοχή στην πολιτική ζωή δεν μπορεί να γίνεται με επαγγελματικούς όρους, αλλά με διάθεση προσφοράς.
Είναι πολύ αισιόδοξο και ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους να έρχονται από την «κανονική» ζωή και να θέλουν να προσφέρουν με ιδέες και προσωπική προσπάθεια. Άλλωστε, η ανανέωση στην πολιτική δεν μπορεί να είναι απλώς ηλικιακή, αλλά πρώτα και κύρια, αξιακή.
Αυτή είναι και η δική μου προσέγγιση στην πολιτική. Ο καθένας από εμάς, από οποιαδήποτε θέση ευθύνης, να προσφέρει, με τις γνώσεις, την εμπειρία του, αλλά κυρίως τις αξίες του στο κοινό καλό. Γιατί πέρα και πάνω από ανταγωνισμούς και «μάχες ιδεών», ο κοινός στόχος είναι ένας: μια καλύτερη ζωή για όλους.
Γ.Δ.


Διανύουμε ρευστή περίοδο
Κι ενώ αναφερόμαστε στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών, σίγουρα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις δημοτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023.
Εκεί λοιπόν τα πράγματα αργά μεν, έχουν τη δική τους δυναμική και σίγουρα θα υπάρξουν εκπλήξεις. Εκπλήξεις φυσικά που θα προέλθουν από τις διάφορες μετακινήσεις που θα υπάρξουν.
Συνδυασμοί θα διαλυθούν, νέοι θα δημιουργηθούν, εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι θα αποχωρήσουν και θα προσχωρήσουν σε άλλο συνδυασμό.
Υπάρχει κινητικότητα μεγάλη, ρευστότητα και αλλαγές. Η περίοδος είναι καθαρά ζυμώσεων, επαφών και υποσχέσεων.
Είναι δε υπαρκτή, ενεργή και με ονοματεπώνυμα.
Γ.Δ.


Παρέμβαση Καραμανλή στο πολιτικό γίγνεσθαι
Παρέμβαση στο πολιτικό γίγνεσθαι επιχείρησε μετά από 10 χρόνια σιωπής ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με ομιλία του με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών». Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη», εγκρίνοντας ουσιαστικά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.
Δεν παρέλειψε να ρίξει βέλη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αμφισβητώντας το κατά πόσο θέλουν να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, αφού όπως είπε,  οι συνέπειες δεν τις αγγίζουν αλλά και «κάρφωσε» τους  ευρωπαίους  εταίρους λέγοντας ότι από μια πλευρά καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα γυρίζουν την πλάτη εδώ και μισό αιώνα στην Κύπρο που δέχτηκε τουρκική εισβολή.
Η ομιλία του είχε ενωτικό χαρακτήρα και επικρότησε τις προσπάθειες της κυβέρνησης
για αναβάθμιση τη αμυντικής ικανότητας της χώρας αλλά και τις πρόσφατες διπλωματικές της ενέργειες. Τόνισε την αναγκαιότητα για εθνική ενότητα και ομοψυχία, και συνεπή υπεράσπιση της εθνικής στρατηγικής απ’ όλους μας. Κατέληξε λέγοντας ότι: «Σε τελική ανάλυση, ασχέτως επί μέρους απόψεων, όλες και όλοι την ίδια γαλανόλευκη φανέλα φοράμε!».
Μ.Ξ.


Νέα ΚΥΑ για το 12%
Στην Ξάνθη βρίσκεται  ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης για να ανακοινώσει μεταξύ άλλων τη νέα ρύθμιση του συμψηφισμού για το 12% που αφορά επιχειρήσεις  που δεν έχουν οφειλές. Μια διαδικασία που έχει κολλήσει δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις  επιχειρήσεις ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες εποχές. Με την εν λόγω ΚΥΑ επιλύονται ζητήματα  που σχετίζονται με την διαδικασία του συμψηφισμού όπως οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία χορήγησης δικαιώματος έκπτωσης σε οφειλές προς την φορολογική διοίκηση και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, η χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, η διαδικασία υποβολής αίτησης από τη δικαιούχο-επιχείρηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport – Ρύθμιση ανεξόφλητων οικονομικών αξιώσεων παραμεθορίου» της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport).
Οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβάλλονται έως 30/11/2022. Να σημειώσουμε ότι ακόμη δεν άνοιξε η πλατφόρμα.
Άντε να δούμε αυτή την φορά θα δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την υπόθεση που κρατά τόσο καιρό!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…