Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πεζοπορία στον καταρράχτη, στο Λειβαδίτη Ξάνθης την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Πεζοπορία στον καταρράχτη, στο Λειβαδίτη Ξάνθης την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

0

Του Συλλόγου Δρομέας Θράκης

Εξόρμηση και πεζοπορία στον καταρράκτη του Λειβαδίτη προγραμματίζει για την Κυριακή ο Δρομέας Θράκης. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της περιοχής και το δεύτερο πιο περπατημένο, μετά από κείνο των Στενών του Νέστου και ανήκει στο “Μονοπάτι Πολιτισμού” του Δήμου Ξάνθης που έγινε με την επίβλεψη της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη ή γνωστό και ως καταρράκτη Τραχωνίου είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων από άποψη ποσότητας όγκου νερού το οποίο πέφτει από ύψος σχεδόν 60 μέτρων και τον χειμώνα τα νερά του παγώνουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακότατο αποτέλεσμα.

Η διαδρομή είναι κατάλληλη και για αρχάριους, και οικογένειες με παιδιά (άνω των 12 ετών) με καλή φυσική κατάσταση. Η μετάβαση στο σημείο εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο ή με ΙΧ. Από Αλεξανδρούπολη η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30πμ, από το στάδιο Φώτης Κοσμάς (Αλεξ/πολη-Λειβαδίτης 152 χλμ). Υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης στο λεωφορείο και για όσους έρθουν από Κομοτηνή και Ξάνθη.

Σημείο συνάντησης και έναρξης πεζοπορίας: ΧΩΡΙΟ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ στις 10.00-10.15 ΠΜ περίπου. Χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες περίπου. Απόσταση: 4.500μ

Μετά την πεζοπορία θα ακολουθήσει γεύμα στην παραδοσιακή τοπική ταβέρνα το “Στέκι του καλοφαγά” στο Άνω Καρυόφυτο, κοντά στο Λειβαδίτη.

Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemuTLj_oSI6keHOxHi_-n4yB72pUFa_Q_xq2KISHC3b0TJGw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…